Oni malo stariji se sasvim sigurno sjećaju ove osebujne žene. S nepunih 17 godina Mica Trofrtaljka u brak je ušla s jedinstvenim ciljem: osnovati besprijekornu obitelj za sebe, što je na kraju i postigla. Prošle su četiri godine otkako je prerano preminula Milica Ostojić, poznata kao Mica Trofrtaljka, poznata ličnost u Srbiji po zadivljujućim izvedbama senzualnih narodnih melodija. Mica je posjedovala jedinstvenu sposobnost povezivanja sa svojom publikom, često se nalazeći u upitnim krugovima. Unatoč tome, pjevačica je ostala nepokolebljiva, uvijek pokazujući odlučnu odlučnost i nepokolebljivu vjeru u svoje umijeće.

 

Tijekom tih radosnih vremena, nosio sam znatnu količinu novca u svojim džepovima, ne mogavši ​​sve potrošiti. Bilo je uobičajeno da ljudi posjete tržnicu i postanu toliko očarani mojim zapisom da bi zaboravili svoju početnu svrhu. Imam živo sjećanje na određeni događaj. Jedan se čovjek prema meni nepristojno ponašao, što me navelo da mu se sukobim. Pitao sam ga je li svjestan s kim je razgovarao. On je odgovorio: “Ti!” Brzo sam mu uzvratio: “Da si odmah otišao iz lokala, jer ti tamo nije mjesto, riješio bih te se za minutu!” Unatoč mom upozorenju, tvrdoglavo je odbijao otići. Kao odgovor, izvadio sam mali pištolj iz svoje torbe i odlučno izjavio: “Odlazi, tako da te više ne moram gledati!” Na kraju je izašao iz prostorija, da bi se ubrzo vratio. U pokušaju da potvrdim svoj autoritet, ispalio sam dva metka u brdo iznad. Zvuk pucnjave izazvao je paniku, zbog koje su svi pobjegli iz konobe. Ova sjećanja donose neizmjerno zadovoljstvo Mici, koja se rado osvrće na svoju uspješnu karijeru.

U filmu “Lepa sela lepo gore” plijenila je pažnju publike kao seks simbol, ostavivši upečatljiv dojam svojom nezaboravnom rečenicom . Mica je izrazila svoju frustraciju prepričavajući incident u kojem su joj se obratili novinski mediji i ponudili joj pozamašnu svotu novca da pozira u bikiniju za njihovu naslovnu stranicu. Unatoč njezinoj velikoj nevoljkosti, njezin ju je pokojni suprug ohrabrio da razmisli o prilici, rekavši da bi i on učinio isto kad bi mu se pružila prilika. Nakon ovog prijedloga, skupina novinara istog izdanja posjetila je Micu i s njom razgovarala. Jedan od novinara je, bez njezinog znanja, otkrio njezinu fotografiju na plaži u bikiniju, snimio je bez dopuštenja i objavio. Mića je doveo u pitanje uračunljivost umiješanih, ističući nepravedne radnje koje su se dogodile. Legenda kaže da se Tito duboko divio Mici Trofrtaljki, koja ga je jednom osvojila svojom ekstatičnom izvedbom njihanja bokovima, kvalitetom koja je maršalu bila privlačna.

 

Rođena 1943. godine, Milica Ostojić je svoje formativne godine provela u odsustvu majčinskog lika, boraveći s ocem i maćehom, koji su se često svađali dok su konzumirali alkohol. Sa nepunih 17 godina stupila je u brak dok je istovremeno započela pjevačku karijeru po lokalnim barovima. Supružnik Radoslav pokazao se kao njezin nepokolebljivi oslonac, pružajući ohrabrenje ne samo u njezinom glazbenom bavljenju već iu zajedničkom životu. Unatoč protivljenju čak i vlastitog brata, koji je predložio prekid veze s njom kako bi vratio obiteljsku čast, Radoslav je ostao ustrajan u svojoj predanosti njoj. Njena odjeća često je sadržavala mini suknje koje su joj otkrivale koljena i donje rublje. Nepokolebljivo je izjavila vjernost svome mužu, smatrajući ga svetim u svojim očima. Tijekom svog braka s ljubavlju su odgajali sina i kćer, pružajući im ljubav i brigu. Mica je uspješno izgradila vlastitu brižnu i privrženu obitelj. Na svom profesionalnom putu stvorila je zbirku od više od 20 skladbi. Jedan od njezinih albuma, s poznatom pjesmom “Davorike dajke”, postigao je neviđenu prodajnu prekretnicu od 400.000 primjeraka. U suradnji s Rambom Amadeusom i Borom Čorbom doprinijela je stvaranju pjesme “Amerika i Engleska će biti zemlja proleterska”. Također, udružila je snage s grupom Twins kako bi napravila prepjev popularne pjesme “Motori” koju u originalu izvode Divlje jagode. Poslednje dane života Mića je boravila u staračkom domu u Sokobanji. Prema riječima člana obitelji, bolovala je od demencije i imala je povišenu razinu šećera u krvi. U 79. godini života mirno je otišla s ovoga svijeta 7. ožujka 2020. godine.

Preporučujemo