Srčani udar je sve češći i kod mladih osoba a to potvrđuje slučaj i poznate pjevačice. Ivana Peters, pjevačica, suočila se s brojnim životnim nedaćama. U iznimno mladoj dobi 2015. godine doživjela je srčani udar, a incident se odigrao tijekom njezinog gostovanja u showu “Ko je kod Koje”. S obzirom na njezino opredjeljenje za zdrav način života, bila je potpuno zatečena ovim alarmantnim događajem. Pjevačica se često osvrnula na ovaj događaj koji se dogodio u razdoblju kada još nije navršila 40 godina. Intenzitet boli je bio neopisiv i činilo se beskrajnim. Usred ove mučne agonije, izgubio sam svijest, samo da bi me iznenadni šok probudio. Kao žena koja nije ni navršila 40 godina i strastvena zagovornica veganstva, na snimanju za emisiju doživjela sam srčani udar, kako je jednom ispričala Ivana.

 

Tek kad sam na snimanju emisije “Tko je tko” iskusila neopisivu, neprestanu bol, konačno sam prepoznala značaj svoje kratkoće daha, umora i nemogućnosti obavljanja svakodnevnih zadataka poput penjanja uz stepenice ili hvatanja autobusa. Unatoč svojoj mladosti i pridržavanju veganske prehrane, tog kobnog dana u ožujku doživio sam srčani udar. Ovaj nemili događaj služit će mi kao podsjetnik za cijeli život, istaknula je pjevačica. Ivana je primijetila da u njezinoj obitelji nema sličnih događaja, a razlog zašto se to događa ostaje joj nejasan. Pojava srčanih problema u Ivaninoj obitelji nije bila odlučujući faktor, jer ni dob ni genetika nisu igrali ulogu. Iako je njezina razina kolesterola bila visoka, to je bio slučaj čak iu njezinim mladim godinama. Medicinska zajednica je i dalje zbunjena, ne može dati konačan odgovor zašto se ovaj događaj dogodio.

 

Od malih nogu Ivana Peters, glasovita rock zvijezda i pjevačica Negativa, gajila je težnju da se posveti glazbenom putu. Njezin izniman talent došao je do izražaja tijekom srednjoškolskih godina, gdje je često udruživala snage sa svojim bliskim prijateljem i sadašnjim stilistom, Peđom Govedaricom, pjevajući serenade njihovim profesorima u razredu. Rođena 22. kolovoza 1974. u Beogradu, Ivana Pavlović krenula je na putovanje koje će je konačno dovesti do glazbene zvijezde. U vrijeme razvoda mojih roditelja bila sam nešto starija nego što je sada moja kćer koja ima četiri godine. Nakon razvoda moja majka se preudala i dobila još dvoje djece, Nevena i Vukašina. Zanimljivo je da sam sa svojim pokojnim ocem Nenadom tijekom života imao vrlo ograničen kontakt. Nažalost, preminuo je prije nekoliko godina, a vijest sam primila od rodbine jer nisam mogla doći na njegovu sahranu u Nišu. U djetinjstvu nisam imao puno upita o ocu, možda zato što mi je očuh Miroslav pružao ljubav koja mi je bila potrebna. Međutim, moja majka se na kraju i od njega razvela. Kako je vrijeme odmicalo, Nevena i Vukašin doživljavali su sve veće nedaće zbog ove situacije. Mogao sam u potpunosti suosjećati s njihovim borbama, budući da sam i ja u tom razdoblju imao petnaest godina. Vrijedno je spomenuti da je moj otac imao jaku glazbenu pozadinu; podučavao me o glazbi, svirao više instrumenata i jako se zainteresirao za moj angažman u bendu Negativ, u kojem sam još uvijek vokal. Nikada nisam osjetio nikakvu zavist prema Neveni i Vukašinu kad su došli na svijet; umjesto toga, prihvatila sam svoju ulogu njihove starije sestre i pristupila im s osjećajem zrelosti.

Kako sam odrastala, moje su se glazbene preferencije postupno usklađivale s vrstom glazbe koju sam izvodila, što je dovelo do formiranja benda Negativ. U to vrijeme sam pohađala i glazbenu školu, gdje sam učila svirati klavir i pjevala u zboru. Začudo, iako nisam imala želju da se bavim solo pjevanjem, ono me pratilo gdje god sam išla – na ulici, u parku, kod Zemunske gimnazije. Čak sam i samu sebe živcirao svojim stalnim pjevanjem, kao i svoje kolege u školi. Zanimljivo, moj školski kolega i stilist, Peđa Govedarica, i ja često bismo se okupljali oko stolova, uživali u piću i pjesmi, na zgražanje naših kolega koji su molili da šutimo. Tek kada me razrednica upoznala sa svojim bratom Aleksandrom Džankićem, etabliranim glazbenikom, moja karijera je krenula pravim uzletom. To je označilo početak mog puta u glazbenoj industriji, koji je na kraju doveo do moje popularnosti u grupi TAP 011 tijekom ranih devedesetih.

 

 

Preporučujemo