Čak i najzdraviji ljudi teško podnose vremenske tobogane, stoga je važno kako svoje tijelo pripremiti za nagle vremenske promjene. Već smo na kraju jeseni, što je znak da nam dolazi jako teška i duga zima, koja će prema meteorolozima, biti puno jača nego one prijašnje. Samim time, postojaće jako velika vjerojatnost da imamo jako velike viroze u cijeloj regiji. 

Dodatno, tu su i sezonske viroze, gripa, pa čak i korona. Doktorica Nada Macura građanima Srbije savjetuje da ujutro prvo popiju topli napitak i pričekaju da se tijelo probudi prije nego što ga izlože nižim vanjskim temperaturama. U hladnim danima unos vitamina je potrebniji nego ikad: – Unos vitamina je izuzetno važan! Tijelo mora imati jak imunitet kako bi izdržalo sve vremenske promjene.

Moj savjet je napraviti salatu, vitaminsku bombu! Jednostavan je za pripremu i vrlo je zdrav, kaže dr. Macura. Trebat će vam: jabuke, naranče, mrkva, cikla, đumbir, limun. Evo i na koji način se sprema, i jako je jednostavno. Pripremiti: Sve sastojke nasjeckati, samljeti ili naribati i premazati limunovim sokom. Po želji možete dodati i maslinovog ulja. Redovita konzumacija vitamina može ojačati vaš organizam.

Uz nadoknadu vitamina i brigu o zaštiti od hladnoće, treća stvar na koju morate obratiti pažnju je adekvatna odjeća: – Adekvatna odjeća je spas u hladnom vremenu, odjenite se slojevito i bit ćete bez zime! Pamučna odjeća treba dosezati do tijela. Pazite na zaštitu glave i ušiju jer vjetar može biti vrlo opasan, posebno za one koji imaju problema s upalom uha. Doktorica Nada Makkula zaključila je kako i djeca moraju zaštititi uši jer su posebno osjetljive.

Preporučujemo