Tokom 1990-ih, Ivana Banfić, poznata pop pjevačica, stekla je značajne sljedbenike. Međutim, donijela je odluku da naglo napusti centar pažnje i počne ispočetka. Nakon što je proživjela burnu prošlost, Ivana se povukla na selo, gdje je utjehu pronašla u prirodi i društvu životinja. Tokom jednog perioda svog života, borila se sa zavisnošću od alkohola, što ju je navelo da traži savet od obučenog stručnjaka.

Nakon raskida dvanaestogodišnjeg braka sa menadžerom Robertom Magićem, Ivana se okrenula alkoholu kao mehanizmu za suočavanje. Međutim, ubrzo je shvatila da je to štetno po njeno dobro i 2005. godine potražila je liječenje na klinici. Uz medicinsku pomoć, Ivana je utjehu pronašla u Indiji, gdje se, kako je sama ispričala, suočila sa svojim emocionalnim ranama. U Indiji sam doživio ogroman lični rast – ta zemlja je razbila moj ego kao razmažene slavne ličnosti i transformisala me u skromniju osobu. Putujući po Indiji, shvatila sam da nisam nešto posebno, niti diva… – izjavila je pevačica, poznata po hit singlu “Godina”, koji je izvela zajedno sa Dinom Merlinom. Bilo je to mračno i srceparajuće prihvatanje stvarnosti, ali ja sam borac i prihvatio sam sve što se dogodilo. Plakali smo, išli na hodočašće u Mariju Bistricu i pješačili 64 kilometra. Tamo sam zapalila sveću za tu malu dušu, a mir sam našla u molitvi – otkrila je svojevremeno Ivana, koja je rodila sina Jana u 37. godini.

Naglasak je na činjenici da je tokom svoje druge trudnoće stalno bila puna straha. Međutim, ona priznaje da joj je suprug pružio izuzetnu podršku u ovom izazovnom vremenu. Nakon druge trudnoće, bila sam suočena sa ogromnim strahom od ponavljanja moje prethodne situacije. Međutim, sada sa zahvalnošću mogu reći da je moje dijete živo, zdravo i puno života. Kao pjevačica, nevjerovatno sam zahvalna na ovom poklonu. Uprkos godinama, pevač je i dalje u izuzetnoj formi i čini se da nema planova da se stalno vraća u muzičku industriju.

Nakon preseljenja u Staru Drenčinu, malo selo udaljeno 11 kilometara od Petrinje, otkrila je osećaj unutrašnje smirenosti u društvu svog supružnika. Nakon preseljenja prije nekoliko godina, par sada uživa u mirnom i idiličnom načinu života koji nudi njihovo trenutno prebivalište. Moja porodica i ja smo željeli promjenu od urbanog načina života, i čeznuli smo za drugačijim stilom života. Mog muža i mene oduvijek je privlačilo van i to je bilo nešto što smo odlučili iz hira. Krenuli smo na novo putovanje života na selu, gdje sada živimo u staroj, preuređenoj seoskoj kući. Iako možda ne izgleda tako idilično kako smo to nekada zamišljali, kao što je moj supružnik spomenuo u intervjuu hrvatskim medijima prije nekoliko godina.

Preporučujemo