Može se sa sigurnošću reći da ne postoji definitivan odgovor na istinu o poreklu pice. Uprkos polaganju prava Italije na vlasništvo nad jelom, ima onih koji osporavaju da ono zapravo nije tamo nastalo.Mnogi stručnjaci u kulinarstvu vjeruju da se početak pizze može pratiti u mediteranskom regionu. Ovo područje je bilo dom raznim civilizacijama, uključujući Grke, Rimljane i Egipćane koji su imali sklonost konzumiranju prhko pečenog tijesta. Ovo tijesto je obično bilo ukrašeno uljem, bijelim lukom i nizom začina.

U Italiji su pekari koristili tanko razvaljano tijesto bez ukrasa kako bi izmjerili toplinu svojih pećnica. Umjesto da odbace ovo tijesto, dali su ga siromašnom stanovništvu koje ga je koristilo kao podlogu za svoje obroke. Ovi obroci su se obično sastojali od ostataka ručka, pretežno povrća i začina. Kao rezultat toga, vjeruje se da je pica jelo koje potiče iz nižih slojeva društva. Margarita, koja je najpoznatija vrsta pice, prvi put je nastala u Napulju tokom 19. veka. Njegova priča datira još od vremena kada je obližnji pekar dobio zadatak da pripremi sto za posjetu kralja Umberta i njegove supruge Margarite kraljevskoj loži. U pokušaju da pokaže svoj patriotizam i impresionira kraljevski par, odlučio je da tanko, pečeno tijesto oplemeni sastojcima koji će savršeno predstavljati boje Italije: paradajzom, bijelim sirom i bosiljkom. Vijest o jedinstvenom jelu brzo se proširila, a kralj i njegova supruga bili su potpuno impresionirani.

 

Iako je teško utvrditi tačan broj varijacija ovog jela, jedno je sigurno: svaka njegova jedinstvena iteracija ima ugodan i jedinstven profil okusa koji će sigurno oduševiti svako nepce koje ima. To je jelo koje je univerzalno omiljeno i u njemu može uživati ​​svako ko ga jede. Mi vam danas donosimo jednostavan recept koji se lako prav:i

Sastojci:

Mjera brašna potrebna za ovaj recept je 500 grama.
Količina jogurta je 450 mililitara.
Dva jaja.
Potrebna je jedna kašičica praška za pecivo.
Jedna kafena kašičica sode bikarbone.
Mala količina soli.

 

Započnite mućenjem jaja dok se dobro ne umute. Zatim pažljivo dodajte sve preostale sastojke u jaja i miksajte dok se dobro ne sjedine.Da biste postigli konzistenciju tijesta koja je nešto gušća od one za palačinke, dobro izmiješajte mikserom.Prije nego što počnete, pripremite tepsiju tako što ćete je premazati brašnom i mašću. Kada je pleh pripremljen, uzmite testo i ravnomerno ga rasporedite kašikom umočenom u vruću vodu. Nakon što je tijesto ispečeno, imate slobodu da na bilo koji način rasporedite željene sastojke po vrhu.

Preporučujemo