Ljudske sudbine su nepredvidljive i znaju da budu jako teške. Svi smo mi doživjeli neku tragediju ali kažu da nema veće boli od one kada roditelj sahrani svoje dijete. To na žalost dobro zna i naša pjevačica Beti Đorđević. 

Pevačica Blagica Beti Đorđević doživela je 2013. godine tešku tragediju kada joj je sin jedinac preminuo u 47. godini od srčanog udara, a iza sebe su ostali supruga, ćerka i sin. Ugledna žena se osvrnula na tragediju, istakavši da ne vidi mogućnost oporavka za sebe. Narativ ovog džez vokala podsjeća na duboko dirljivo književno remek-djelo, satkano mukom, teškoćama i hrabrošću. Iako njena muzika može izazvati sreću i očarati slušaoce, ispod svake note krije se duboka tuga koja je ostavila večni trag u njenoj duši.

Ono što rijetko ko zna jeste da je ona vodila zaista težak život. Nikada se nije oporavila od gubitka djeteta, te je rekla da je to nešto najgore što joj se desilo u životu. Težina gubitka djeteta je nezamislivo težak teret, opterećen bolom koji prkosi verbalnom izražavanju. Muka koju je doživjela ova majka je duboko emotivna i duboka, a ona je otkrila svoje najdublje emocije tokom retkog trenutka nefiltrirane iskrenosti. Po njenim riječima, duboka praznina i neodoljiva tuga koja je progutala njen duh su opipljivi. Agonija gubitka sina, koji je tragično preminuo od srčanog udara sa 47 godina, gotovo je previše za podnošenje.

Iza njih su ostali unuci Kristina i Vladan, kao i snaja Snežana. Ogromna težina gubitka djeteta, nezamisliv teret koji treba podnijeti, ostavila je neizbrisiv trag u njenom srcu. Njen prikaz takođe naglašava značaj podrške i ljubavi porodice, koji su joj dali snagu da izdrži ovu tragičnu iskušenje.

“Nađem se na groblju, jer nemam drugog mjesta kada se raspituju… Samo ja posjedujem razumijevanje svojih emocija. Nije mi lak zadatak da vam ih artikuliram… Ja pjevam, Ipak, ja bih radije vrisnuo sa svakom notom, moja muka je nestala… On je preminuo od srčanog udara Iza sebe ostavlja dvoje dece, unuku Kristinu, unuka Vladana i izuzetnu snaju Snežanu“, podelila je za Blic Beti Đorđević.

Nakon tragičnog odlaska Branislava, naišla je na izazove u izražavanju svoje tuge. U početku je vjerovala da će šutke podnijeti svoju muku, ali je otkrila snagu da to otkrije svojim slušaocima. Mjesec dana nakon gubitka voljenog sina, njeno izvođenje na Gardošu preplavilo je osjećaje i suze. Uprkos statusu renomiranog vokala, nije krila svoju muku. Transparentno, obavestila je publiku da je nastup posvećen njenom sinu i nastavila da peva potresnu melodiju “Crying Time”, omogućivši da njena tuga odjekne kod svih prisutnih.

Betty naglašava da su joj unuci i snaha donijeli utjehu i svrhu. Postali su svetionik radosti u njenom postojanju, i uprkos melankoličnim melodijama koje odzvanjaju u njoj, njena naklonost prema njima daje snagu da istraje. Kako ona to elokventno kaže, njena muzika se transformisala u odraz njenog putovanja, služeći kao katarzični kanal za njenu tugu i tjeskobu. Priča o Beta služi kao snažan podsetnik na nesalomivi ljudski duh i duboku sposobnost muzike da prenese sirove emocije.

Uprkos pretrpljenom nezamislivom gubitku, Betina nepokolebljiva posvećenost svom zanatu i njena hrabrost u dijeljenju svoje priče predstavljaju svedočanstvo transformativne moći umetnosti u prevazilaženju dubokih rana i prihvatanju života. Beti Đorđević, ime urezano zlatnim slovima u anale domaće muzičke istorije, danas povučeno boravi u Ugrinovcima, naizgled dalekom mestu koje sa ponosom naziva domom.

Poznata po svom izrazitom džez vokalu, Beta je ostavila neizbrisiv trag na muzičkoj sceni tokom živahnih šezdesetih godina prošlog veka. Put koji ju je odveo u carstvo muzike je prilično neobičan. Betina sklonost ka muzici bila je duboko ukorenjena, a njen suprug Slobodan Bob Đorđević, koji je i sam muzičar, delio je njenu strast.

Zajedno su krenuli na put stvaranja albuma koji je označio početak Bettyne muzičke karijere. Nisu znali da će ovaj skromni početak utrti put za Bettyin meteorski uspon do slave i dodvoravanja unutar muzičke industrije. Beti Đorđević se brzo etablirala kao istaknuta ličnost u svetu džeza, plenivši publiku svojim neospornim talentom. Čak je i legendarna ikona džeza, Ella Fitzgerald, prepoznala Betin izuzetan glas i odala počast njenim izuzetnim sposobnostima.

Međutim, uprkos njenim trijumfima na sceni, sreća je izmicala Betty u njenom privatnom životu. Nakon petnaest godina braka, njena veza sa suprugom je prekinuta, iako je njihova zajednica iznjedrila sina po imenu Branislav. Nakon razvoda, Betty je donijela odluku da se povuče iz muzičke industrije.

Muzički pejzaž koji se razvijao dalje se udaljavao od njenog preferiranog stila, a ona nije bila voljna da ugrozi svoj umjetnički integritet. Umesto toga, odlučila je da preusmeri svoj fokus, prelivši svoje vreme, ljubav i pažnju na sina Branislava, njegovu suprugu Snežanu, i njeni voljeni unuci Kristina i Vladan.

Neko vreme je njena muzika izbledela u mraku, sve do kasnih 1990-ih kada je doživela preporod. Remiksi i kompilacije sa njenim nezaboravnim pesmama vratile su je u centar pažnje. Iskoristivši priliku, Betty se iznenada vratila na scenu. Uprkos postizanju novih visina uspeha, ubrzo je usledila tragedija koja je ostavila neizbrisiv trag na njenom putu. U želji da utehu potraži u snazi ​​muzike, Beta se trijumfalno vraća na scenu u emisiji “Ja mogu sve” RTS-a.

Tokom njenog života, muzika joj je služila kao utočište u teškim vremenima. Početni segment razgovora ispunjen je njenim zaraznim osmijehom, pametnim primjedbama i zaraznim smijehom, što sve pokazuje njenu nepokolebljivu otpornost i odlučnost da život prihvati u potpunosti. Međutim, kako razgovor napreduje, suze i tjeskoba se pojavljuju, otkrivajući duboku i vječnu bol koja je ostavila neizbrisiv trag u njenom srcu.

Preporučujemo