Otkako je preuzela ulogu prve dame Srbije, Tamara Vučić postala je zadivljujuća figura u javnosti. O njenom privatnom životu i vezama koje je imala prije nego je upoznala Aleksandra se ne zna gotovo ništa. Majka je jednog sina kojem su dali ime Vukan i koji je centar njenog svijeta. U braku s predsjednikom Aleksandrom Vučićem od 2013. malo je podataka o njezinom životu prije udaje i preuzimanja titule gospođe Vučić. Rođena 1981. u Loznici, Tamara Vučić, nekada Đukanović, osnovno i srednje obrazovanje stekla je u rodnom gradu. Slijedeći visoko obrazovanje, otišla je u Beograd i upisala anglistiku na Filološkom fakultetu.

Uspješno završivši studij na Fakultetu političkih znanosti stekla je diplomu. Tečno govori engleski i francuski jezik, a usavršavala se diplomom na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova. Od 2010. godine obavlja dužnost savjetnice i sastavni je dio ovog ministarstva. Mnogima ne znajući, Tamara se jedno vrijeme bavila novinarstvom, a nekada je bila i poznata televizijska ličnost. U ulozi prve dame Srbije svoje vrijeme i trud posvećuje filantropskim nastojanjima. Njezina nepokolebljiva predanost leži u humanitarnom radu, posebice u zalaganju za dobrobit djece i naglašavanju važnosti ranog razvoja. Tamara je pokrenula inicijativu za osnivanje Centra za rani razvoj i inkluziju djece “Ukras sveta” s ciljem pružanja sveobuhvatne podrške obiteljima kroz ranu dijagnostiku, intervenciju i najsuvremenije terapije. Odlikovana prestižnom Plaketom mira od ugledne humanitarne organizacije “Nađi Raul” iz Niša, od tada je doživjela brojne transformacije. Međutim, njezina nepokolebljiva predanost autentičnosti ostaje vidljiva iu njezinom ponašanju i modnim odabirima.

Svojom nepokolebljivom predanošću obrazovanju i karijeri, ova žena nije samo postala Vukanova majka i supruga prvog čovjeka Srbije, već je i svijetli primjer nebrojenim mladim ženama zahvaljujući svojoj besprijekornoj radnoj etici. Tamara je krenula na put od New Yorka do Kijeva i konačno stigla u Peking, gdje je imala zadovoljstvo upoznati Michelle Obamu i Melaniju Trump, koje su tada bile prve dame Sjedinjenih Država.

Osim toga, imala je priliku upoznati Olenu Zelensky, suprugu predsjednika Ukrajine, te Peng Lijuan, cijenjenu prvu damu Kine. Tamarine veze sežu izvan okvira političkih ličnosti, budući da održava pozitivne odnose i s članovima plemstva, zbog čega je vrlo cijenjena gošća na događajima koje organizira obitelj Karađorđević. Tamara Vučić, prva dama Srbije, još jednom je pokazala svoj osjećaj za stil bez premca, učvrstivši svoju poziciju oličenja elegancije.

 

 

Tijekom manifestacije “U susret Danu rijetkih bolesti” u Banskom dvoru u Banjoj Luci, prva dama Tamara Vučić izazvala je značajnu pažnju svojom zapaženom odjećom. To se dogodilo prije nekog vremena, naglašavajući važnost ove prilike. Ove sezone ženska odijela postala su iznimno popularna, služeći kao modni izbor za casual i posebne događaje. Odijelo koje nosi Tamara Vučić posebno je dizajnirano za posebne prilike, ističe se kvalitetnim materijalima, preciznim krojem i jedinstvenim ukrasima koji ga izdvajaju. Odijelo, kraljevski plavi baršunasti komplet, prikazuje laskavu siluetu za žene, naglašenu i tkaninom i dizajnom. Dodavajući dašak sofisticiranosti, reveri imaju ukusne crne naglaske. Središnje mjesto u ovoj kombinaciji bilo je sofisticirano odijelo, stručno nadopunjeno izborom nenaglašenih crnih detalja prve dame. Vjerna svom prepoznatljivom stilu, prihvatila je minimalistički pristup šminki i frizuri, bez napora osvajajući publiku svojom prirodnom ljepotom i besprijekornim smislom za modu.

Preporučujemo