Igor Jurić, srbijanski odvjetnik, bivši nogometaš, trener i društveni djelatnik, te osnivač Zaklade “Tijana Jurić”, v je javnosti postao poznat nakon tragedije koju j edoživio, ubstva njegove kčerke Tijane. Od tada onje postao najveći borac zaštite dječijih prava u Srbiji.  Rođen u Subotici, nastavio je školovanje na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Novom Sadu, dok je paralelno usavršavao svoje nogometne vještine u FK Spartak u Subotici i raznim manjim klubovima. Nakon toga je u istom gradu započeo karijeru nogometnog trenera. Proširujući svoje horizonte, nastavio je svoj trenerski put u Zürichu i Bruxellesu.

 

Nakon nestanka kćeri Tijane Jurić 26. srpnja 2014. u Bajmoku, vratio se u zemlju. Nakon 12 dana opsežne potrage, njezini posmrtni ostaci pronađeni su u naselju Čonoplja kod Sombora. Za njeno ubistvo osuđen je Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina, na 40 godina zatvora. Osnovana 2. lipnja 2015. godine, neprofitna organizacija Zaklada “Tijana Jurić” osnovana je sa svrhom zalaganja za sigurnost i zaštitu djece u Srbiji. Zaklada je svojim zalaganjem imala značajnu ulogu u utjecanju na izmjene Zakona o policiji 2015. godine. Pod vodstvom Jurića Zaklada je uspješno organizirala više od 400 radionica, predavanja i tribina. Nakon specijaliziranog usavršavanja u Belgiji, u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku te u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srbije, prošao je opsežno stručno usavršavanje. Dok su se 2019. godine usvajale izmjene Kaznenog zakona, Jurić, koji je odigrao ključnu ulogu u uvođenju kazne doživotnog zatvora, gostovao je na galeriji plenarne dvorane Doma Narodne skupštine Republike. Srbije. Igor je u vezi sa udovicom političara Olivera Ivanovića i u njenom društvu je proslavio svoj 50 rođendan.

 

Milena Popović, dobitnica prestižne nagrade “Žena godine 2017” tjednika NIN, uvijek je bila transparentna u pogledu svojih godina. Međutim, točan datum njezina rođenja većini ostaje misterij. Milena je već duže vrijeme istaknuta figura u medijima, a prepoznatljivost je stekla brakom s političarem Oliverom Ivanovićem. Osim privatnog života, ona je i ponosna majka svog 13-godišnjeg sina Bogdana. Na druženju zajedničkih prijatelja, Oliver i on su se, kako je kasnije ispričala, susreli u razgovoru s mladim pojedincima na temu obrazovanja. Tijekom razgovora prišao mi je kako bismo razgovarali o našem zajedničkom interesu za srednjovjekovnu umjetnost, posebno za srpske manastire, zalazeći u zadivljujuću povijest umjetnosti.

Dok je gledao u mene pažljivim očima i ušima, nisam mogao a da ne osjetim određenu vitalnost u njegovoj prisutnosti. Međutim, oklijevao sam priznati taj osjećaj u sebi, potpuno svjestan značajne razlike u godinama između nas i činjenice da ga je moja majka poznavala. Milena, koja je i sama diplomirala povijest umjetnosti, za “Bazar” je ispričala ovaj susret. Sa specijalizacijom iz srednjovjekovne povijesti umjetnosti, Milena je pokazala izuzetan talent i nepokolebljivu predanost ovom posebnom području proučavanja. Boško Karanović započeo je doktorski studij na Megatrend sveučilištu u Beogradu, gdje je radio i kao asistent na Akademiji umjetnosti u Kosovskoj Mitrovici. U ovoj ulozi prenio je svoje znanje povijesti umjetnosti ambicioznim studentima koji su se specijalizirali za kiparstvo, grafički dizajn i slikarstvo. Iako njezina zadivljujuća privlačnost izaziva veliku pozornost, ne plijeni samo njezin fizički izgled. Godina, međutim, za većinu ostaje misterij. Popovićeva će ove godine napuniti 44 godine jer je rođena 26. svibnja 1980. godine, dok je Igor proslavio pedeseti rođendan.

Preporučujemo