Prošlo je pet godina od odlaska novinarke i radijske voditeljice Divne Karleuše, majke poznate pop zvijezde Jelene. Njih dvije su bile jako vezane i Jelena i danas pati zbog gubitka majke. Ipak, njezina kći Jelena odlučna je u tome da Divnino sjećanje ostane živo i ne nestane u mraku. Povremenim dijeljenjem majčinih fotografija na svom Instagram profilu, ona služi kao stalni podsjetnik na zadivljujuću prisutnost i postignuća izuzetne osobe. Svaka fotografija popraćena je potresnom pričom, što nam omogućuje da dublje zaronimo u priču njezine majke. Jedna posebna slika Divne Karleuše, snimljena u vrijeme teške bolesti, ostavila je dubok osjećaj tuge u srcima mnogih.

 

Na Kubi, dvije godine prije njezine smrti, fotografirala se moja majka, koja se godinu dana borila s teškom bolešću. Svrha njezina posjeta Kubi bila je primiti jedinstveno cjepivo protiv raka pluća. Jelena je izrazila divljenje majčinoj ljepoti i snazi ​​u svakom pogledu dok je fotografiju potpisivala iskrenim riječima. Važno je podsjetiti da je Divna izgubila život u ožujku 2019. nakon dugotrajne i mukotrpne borbe s rakom pluća. Unatoč dugotrajnoj bolesti, javnost nije bila upoznata s njezinim stanjem jer se uvijek predstavljala blistavog osmijeha i pozitivnog stava. Jednako tako, njezina kći Jelena suzdržala se u medijima o značajnim izazovima i nedaćama svoje majke. Jelena je obilježila godišnjicu majčine smrti osmislivši srdačan video njoj u čast, popraćen osobnom porukom. Zauvijek, moje voljeno .

 

Biografija
Rođena 25. siječnja 1958. u Ptuju u Sloveniji, Divna Karleuša tijekom djetinjstva često se selila zbog očeva zanimanja kao slovenskog vojnog pilota, no obitelj se stalno vraćala u Zemun. Odrastajući uz oca Jurija, majku Darinku (koja je iz Doboja) i mlađu sestru Danijelu, Divna Karleuša je uživala u prekrasnom djetinjstvu. S nepunih 10 godina Divna je doživjela neočekivani poremećaj u školskim danima kada je susjeda stigla po nju i dovela je kući zbog očeve nesretne ozljede noge, dok je njezina mlađa sestra Danijela imala samo 3 mjeseca. Po povratku kući Divna Karleuša bila je shrvana kada je saznala da je njen otac Jurić tragično poginuo u avionskoj nesreći u Homoljskim planinama. Na svoj šok, također je otkrila da je njezin ujak Vilibald doživio istu sudbinu samo dva sata ranije, zabivši se u istu planinu iz drugog smjera. Srceparajući incident odnio je živote ukupno 10 osoba. U dobi od 27 godina Divnina majka ostala je udovica i odgovorna za dvije kćeri. Kao odgovor, Divna je stala u podršku svojoj mlađoj sestri, dajući sve od sebe da popuni prazninu koju je ostavio njihov otac. Nakon što je Divna završila osnovno obrazovanje, njoj i njezinoj obitelji vojska je osigurala prostrani novi stan na Novom Beogradu u kojem su se mogli preživljavati zahvaljujući tome što je njezina majka naslijedila očevu mirovinu.

 

Divna je od malih nogu pokazivala duboku ljubav prema umjetnosti. Tijekom svog školovanja u osnovnoj školi postigla je zapažene uspjehe na raznim literarnim natjecanjima. Po završetku osnovnog obrazovanja odlučila se za društveni smjer u cijenjenoj 9. beogradskoj gimnaziji. Nakon završene srednje škole, Divna je željela nastaviti slikarsku karijeru. Nažalost, njezina prijava na cijenjenu Akademiju likovnih umjetnosti dočekana je s razočaranjem jer nije primljena. Ipak, ustraje u tome da svoje slobodne sate posveti divnoj kombinaciji aromatične kave, umirujućih melodija i umjetnosti poteza kistom po platnu. Umjesto studija na Akademiji likovnih umjetnosti, Divna Karleuša je odlučila da upiše Pravni fakultet, koji tek treba da završi i završi. U nepunih 17 godina Divna Karleuša susrela se s Draganom Karleušom, policijskim kriminalističkim inspektorom koji joj je slučajno bio susjed. Zanimljivo, i Divna i njezine prijateljice bile su jako zaljubljene u njega. Nakon 3 godine udvaranja, shvatila je da čeka dijete, što ju je navelo na odluku koja joj je promijenila život. Nadahnuta romantičnim pričama svojih prethodnika, odlučila je napustiti svoje fakultetsko obrazovanje i udati se za njega 1977. godine. Svadbenu ceremoniju, iako jednostavne prirode, uljepšala je prisutnost njezinih najbližih i najdražih. U divnom otkriću Divna je svijetu otkrila da je cijelu prethodnu noć provela marljivo pekući kolače s mamom i sestrom pripremajući se za veliki dan. Marinko Rokvić uveličao je svečanost održanu u Domu ratnog zrakoplovstva na Studentskom trgu, gdje je nastupio uz orkestar Ace Šišića. Tijekom 1978. godine Divna Karleuša i njezin suprug na svijet su dočekali kćerkicu Jelenu. Neizmjerna ljubav i briga za svoje dijete naveli su Divnu na tešku odluku da napusti fakultet i cijelim se bićem posveti odgoju kćeri. U međuvremenu, niz događaja doveo je do toga da Divna Karleuša počne raditi, pa su njezina majka i sestra preuzele brigu o Jeleni dok je ona bila okupirana svojim poslom. Nakon 7 godina braka, Divna i Dragan odlučili su se sporazumno rastati, no uspjeli su održati skladnu vezu i na prvom mjestu dobrobit svoje kćeri. Tijekom intervjua, Divna Karleuša je velikodušno ispričala da je Dragan pronašao sreću u novom braku sa ljupkom mladom ženom, a sada su blagoslovljeni s dvoje nevjerojatne djece.

Preporučujemo