Zlatan Ibrahimović je jedna od onih osoba koju obožavate ili ne podnosite. Mnogi smatraju da je bahat a oni koji ga poznaju kažu da samo ima ogromno samopouzdanje koje je stekao kroz teško odrastanje i koje ga je održalo i učinilo jednim od najvećih fudbalera u svijetu. Velikodušno je kupio razne nekretnine za članove svoje obitelji, uključujući crkvu za majku Jurku, stan u Novalji za sestru, holding za polubrata Aleksandra, stan za oca, te nekretnine u New Yorku i Miami smješten na poželjnim lokacijama. Kako prenose mediji  igrač bh. podrijetla koji je ranije predstavljao švedsku reprezentaciju kupio je crkvu u Švedskoj za vrtoglavih 9,24 milijuna eura kao dar svojoj majci.

Ibrahimovićev narativ služi kao vrijedan uvid u strategije kojima se milijarderi njegove veličine koriste kada je riječ o upravljanju svojim bogatim posjedima nekretnina. Ove taktike često uključuju korištenje tvrtki registriranih na imena članova obitelji i oslanjanje na pravne timove koji imaju stručnost u prijenosu vlasništva u offshore porezne oaze.

Rođen 1981. u obitelji jugoslavenskih imigranata, jedan od najboljih svjetskih nogometaša dolazi iz Švedske. Šefik, otac mu je porijeklom iz Bijeljine, a majka Jurka iz Zadra.

Navodno je otac sklopio brak s namjerom da dobije švedsko državljanstvo, otkrio je Zlatan u razgovoru. Odnos između njegovih roditelja nikada nije bio skladan, a kako su sukobi eskalirali, raspad njihova braka postajao je neizbježan.

Zlatan i njegova starija sestra Sanela ostali su na brizi majke, zajedno s polubraćom i sestrama, jer su nastavili živjeti zajedno.

 

U svojoj autobiografiji “Ja sam Zlatan”, poznati golgeter je izrazio da unatoč nesrećama s muževima i izazovima s kojima se suočavala, posjeduje sposobnost discipliniranja i motivacije, a istovremeno gaji duboku ljubav prema svojoj djeci.

  • Jurka Gravić, vođena potrebom za prehranjivanjem svog pozamašnog kućanstva, posvetila se mukotrpnom poslu čišćenja, nerijetko podnoseći naporne smjene u trajanju i do 14 sati. Zlatan, njezin sin, često ju je pratio u tim pothvatima, nudeći svoju pomoć i primajući zauzvrat skromnu naknadu.

Zlatan Ibrahimović danas potvrđuje da je ona dosljedno imala posebno mjesto u njegovom srcu, te da je neosporno zaslužila njegovu nepokolebljivu ljubav.

Iako su Ibrahimovića dugo idolizirale mlađe generacije zbog njegovih nogometnih vještina i ponašanja izvan terena, on je uvijek bio otvoren o svom problematičnom djetinjstvu, uključujući incidente poput krađe bicikla i upadanja u razne “nezgodne” situacije.

 

Od najranijih dana posjedovao je urođeni nemir koji njegova stroga majka nije mogla podnijeti. Tako, kada je doživio pad s krova vrtića te se sav u suzama i modricama vratio kući tražeći utjehu i milu, majka mu je odgovorila kaznivši ga jer se usudio popeti na krov.

Svjedočanstvo Zlatanovog strica Gojka Gravića, kojeg su novinari otkrili u njegovom rodnom gradu u Hrvatskoj, uvjerljiv je dokaz u kakvu je osobu Zlatan evoluirao.

Prema pričama mještana, Šveđanka je Zlatanu nudila sendvič ili neku poslasticu dok je njegova majka bila zaokupljena poslom. Zapanjujuće, kad je postao slavan, vratio ju je posjetiti i poklonio joj ček neobjavljenog iznosa, za koji se pričalo da je prilično značajan. Njegova zahvalnost prema njoj ostala je nepokolebljiva.

 

Zlatan Ibrahimović, poznati profesionalni nogometaš, imao je blistavu karijeru u svijetu nogometa. Od njegovih ranih dana sport je igrao značajnu ulogu u njegovom životu. Predstavljao je svoju naciju kao bivši član i kapetan švedske reprezentacije, dok je također pokazao svoje vještine kao igrač za prestižni nogometni klub AC Milan.

Tijekom svog putovanja, Ibrahimović je krasio terene renomiranih klubova kao što su Ajax, Juventus, Inter Milano, Barcelona i Paris St. Germain, ostavljajući neizbrisiv trag u svojoj karijeri. Njegov izniman talent donio mu je bezbrojna individualna i timska priznanja i trofeje. Osim njegove nogometne vještine, javnost je Zlatana prepoznala i po svojoj jedinstvenoj osobnosti.

Preporučujemo