Ako ste slučajno na dijeti, ovaj prijedlog možda neće biti prikladan za vas, jer bi vas mogao navesti da podlegnete iskušenju. Ove kiflice su neodoljive i nećete moći da prestanete da ih jedete. Pripremite se i pripremite se za uživanje u nekim slatkim kiflicama – zašto se opirati kada je vani prohladno, a imate slobodan dan da se opustite i uživate u nečem toplom, slatkom i mekanom što će vam se jednostavno topiti u ustima? Ne pretjerujemo kada kažemo da su ove kiflice zaista neodoljive, a tajna je u njihovoj jedinstvenoj recepturi.

 

Kiflice se proizvode od vrste tijesta poznatog kao “vodeno tijesto”. Ovo tijesto nije jedinstveno jer se radi s vodom, već zato što može narasti dok je potopljeno u vodu. Ova neuobičajena tehnika koristi se stoljećima, a potječe iz vremena kada hladnjaci još nisu bili uobičajena pojava u kućanstvima. Unatoč svojoj starosti, ova metoda je i danas učinkovita.

Sastojci:

Težina brašna potrebna za ovaj recept je točno 400 grama.
Potrebna količina mlijeka je točno 200 mililitara, a trebalo bi biti umjerene temperature koja nije prevruća niti prehladna, obično se naziva mlako.
U ovom proizvodu nalazi se 200 grama masti.
Možete koristiti ili 20 grama svježeg kvasca ili 7 grama suhog kvasca.
Odmjerena količina slatkoće može se postići dodatkom jedne žlice šećera u prahu.
Mjera soli koja je ekvivalentna jednoj trećini žlice.

 

priprema:

Za početak pomiješajte kvasac sa žlicom brašna, šećerom i mlijekom. Ostavite ovu smjesu da odstoji deset minuta. Nastavite sa dodavanjem masnoće u smjesu, a zatim umiješajte brašno. Mijesite tijesto dok ne postane mekano i oblikujte ga u kuglu. Uzmite komad tkanine i zamotajte tijesto unutra, čvrsto zavežući krajeve. Zatim zamotano tijesto potopite u veliku zdjelu hladne vode, poklopite i ostavite da odstoji 2-3 sata.Nakon što izvadite tijesto, prepolovite ga i svaku polovicu oblikujte u okrugli oblik. Nakon toga svaki krug podijelite na trokute i na svaki dodajte malo nadjeva po želji. Zatim trokute smotajte u roladu i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite kiflice da se dižu na sobnoj temperaturi otprilike 45 minuta. Nakon desetak minuta pečenja kiflica u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva, važno ih je pažljivo pratiti kako ne bi pretjerano porumeneli. Nakon što se ispeku, vruće kiflice treba uvaljati u šećer u prahu za dodatnu slatkoću i teksturu.

Preporučujemo