Prošlo je trinaest godina otkako se Sloboda Mićalović prvi i jedini put porodila. Trenutno je u srećnom braku sa Vojinom Ćetkovićem, svojim kolegom, a oboje više od svega vole ćerke. Njih dvoje važe za jedan od najskladnijih bračnih parova u javnosti. Nakon porođaja, sa zadovoljstvom je primila u svoju porodicu blizanke Milu i Veru. Sada su ove dvije mlade žene procvjetale u zadivljujuće tinejdžerke – jedna liči na oca Vojina Ćetkovića, dok druga podsjeća na crte lica svoje majke.

Kćerke Slobode se razlikuju jedna od druge u različitim aspektima, posebno u pogledu svojih fizičkih atributa. Međutim, Sloboda je, kao ponosni roditelj, uspjela integrirati, stabilizirati i usmjeriti ove karakteristične razlike u konstruktivan i jedinstven aranžman tokom vremena. Sloboda Mićalović je istakla da je majčinstvo najdublja i emocionalno najnabijenija uloga koju čovjek može preuzeti. To je ujedno i mukotrpan posao koji zahtijeva veliku obavezu, zbog čega mu pristupa s najvećom savjesnošću. Iako je uobičajeno vjerovanje da mlađoj djeci treba manje pažnje nego starijoj djeci, ona se slaže s ovim mišljenjem.

Bez obzira na to, bitno je zauzeti proaktivan pristup i rješavati sva pitanja koja se mogu pojaviti, čak i ako to znači pokazivanje više brige nego što se smatra potrebnim da bi se spriječile bilo kakve buduće komplikacije. Mila i Vera su trenutno uspješni studenti koji se ističu u oblastima plesa i rukometa. One su takođe veoma dobrog ponašanja, jer su odgajani sa jakim naglaskom na porodičnim vrijednostima i poštovanju starijih. S obzirom na uspjeh njenih kćerki, Sloboda ima sve razloge da Vojinu povjeri odgovornost da ih vodi naprijed. Kao i svaki otac pun ljubavi, Vojin se ne ljuti na svoju decu.

Njih dvoje glumaca, koji su slučajno par, uživaju u zajedničkom druženju u ugodnom kutku svog prebivališta, prisjećajući se rođendana svoje kćeri. Često pregledavaju foto-albume i gledaju video zapise, a svaki put kada pokreću temu svoje blizanačke trudnoće, Sloboda je ispunjena nostalgijom. O tome svjedoči i njena posljednja objava na Instagramu, koja prikazuje vidno trudnu ženu. Natpis koji ga prati glasi: “Nakon porođaja blizanaca, moje tijelo je nekada bilo oblikovano kao čudo – tri glave, šest ruku i nogu, kao i tri srca. Vjerujem da je bilo čudo što sam ne samo rodila blizance, već i njihova majka.

Preporučujemo