Mahirinom suprugu Esedu dijagnosticirana je multipla skleroza i kasnije je preminuo, a njena duboka zabrinutost za njega dirnula je javnost. Ipak, Mahira se nedavno udala za Saladina Hajdarpašića i dala izjavu za medije povodom njenog braka. Ovo se desilo nakon burnih i negativnih reakcija javnosti na društvenim mrežama. Naglasila je da njena odluka da se uda nije motivisana novčanom dobiti ili medijskom pažnjom, već potrebom za podrškom i porodicom u životu, kao i željom za srećom. Ona smatra da je njen muž nagrada za sva iskušenja koja je prošla tokom godina. Mahira želi jasno dati do znanja da je slobodno odabrala da živi ovim stilom života i da nije bila prisiljena na brak.

Nada žene je da njen život može poslužiti kao izvor motivacije za druge. Očigledno je da ljudi često uživaju svjedočiti sukobima, dramama i svađama, iako je jednako jasno da se uspjeh i sreća nikada ne postižu lakoSaladin Hajdarpašić je u nedavnom intervjuu za Face TV dokumentirano pokazao nepokolebljivu podršku Mahiri, udovici i njenoj djeci, koju je u ime Allaha prigrlio kao svoju. Mahirin težak životni put dirnuo je ljude širom svijeta, a u subotu se udala za Saladina Hajdarpašića i preuzela njegovo prezime.

Ceremonija vjenčanja održana je u Stupi, u restoranu gdje su se okupili Mahirine voljene kako bi proslavile početak novog poglavlja u njenom životu. Međutim, uprkos svečanoj prilici, neki su kritikovali Mahiru što nije ožalila malo duže  svog prvog muža. Uprkos tome, čini se da Mahira nije zabrinuta zbog kritika. Uz to, Mahira je razjasnila okolnosti pod kojima je upoznala svog supruga Saladina Hajdarpašića, opovrgnuvši glasine da su se upoznali na ulici.

 

Dok je trajala humanitarna akcija za njenog preminulog muža , njen sadašnji  supružnik joj se obratio i izrazio veliko interesovanje za učešće u humanitarnoj akciji. Pomagao joj je i nakon njegove smrti i tako su se zbližili.

Preporučujemo