Ljudi koji se bave poljoprivredom kao i domaćice koje uzgajaju kućne biljke se vrlo često suoče s problemom lisnih uši koje su nametnici koji napadaju listove i dovode do venuća. Potrebno je znati neke trikove da bismo ih uklonili a mi vam danas donosimo jedan od njih.

Tijekom toplijih mjeseci vrtovi i cvjetnjaci često nailaze na poteškoće s lisnim ušima. Ako tradicionalni sprejevi za kućanstvo nisu dali rezultate, možda vrijedi razmisliti o nekonvencionalnom rješenju kao što je Coca-Cola. Iznenađujuće, ovaj nekonvencionalni sprej pokazao je izvanrednu učinkovitost u borbi protiv lisnih uši.

Otkrijte jednostavne korake za stvaranje čudesnog spreja koji se učinkovito bori protiv lisnih uši. Sastojci: Za stvaranje željene smjese jednostavno pomiješajte jednu bocu Coca-Cole s tri žlice tekućeg sapuna; ako koristite manju bocu Coca-Cole, bit će dovoljna jedna žlica. Postupak: Kako bi se osigurao nesmetan proces prskanja, ključno je prethodno degazirati Coca-Colu.

To se može postići snažnim protresanjem boce ili premještanjem u nepokrivenu posudu. Kako biste poboljšali prianjanje otopine na listove kada Coca-Cola izgubi karbonizaciju, jednostavno dodajte tekući sapun u smjesu i dobro izmiješajte. Dodavanje sapuna omogućit će jaču vezu između otopine i lišća. Kada se bavite povrćem, preporučljivo je da se odlučite za organski tekući sapun kao preferirano sredstvo za čišćenje.

Međutim, ako njegujete ruže ili bilo koju drugu vrstu cvijeća i trebate koristiti sprej, možete koristiti i obični deterdžent. Za nanošenje otopine, ulijte je u raspršivač nakon što je pripremljena. Važno je ravnomjerno poprskati otopinu na lisne uši, bilo da se nalaze na ružama, povrću, drveću ili bilo kojoj drugoj vrsti biljaka.

U spreju nema razrjeđivanja, jer je to ključno istaknuti. Smrtonosna smjesa za lisne uši sastoji se isključivo od Coca-Cole i sapuna, bez dodatka vode. Pripremite ovaj jednostavan i snažan domaći sprej za lisne uši za borbu protiv ovih štetnika bez napora.

Lisne uši, također poznate kao lisne uši, sićušni su kukci koji prvenstveno jedu nježne i sočne dijelove biljaka, obično lišće. Ovi štetnici mogu se naći na različitim mjestima, uključujući cvjetnjake, povrtnjake i dvorišta, gdje god postoje biljke. Zbog svoje brze reprodukcije, imaju potencijal nanijeti značajnu štetu.

U sljedećim odjeljcima otkrit ćete učinkovite metode za upravljanje populacijom lisnih uši. Lisne uši, poznate i kao lisne uši, sićušni su kukci veličine do četiri milimetra, koji mogu imati ili ne imati krila. Odrasle lisne uši imaju antene na glavi i tubule na stražnjim krajevima.

  • Često su im tijela prekrivena slojem voska ili finih dlačica. Ta se stvorenja održavaju izvlačenjem biljnog soka iz lišća ili cvjetnih pupova. Nazvane po svojoj sklonosti naseljavanju lišća, lisne uši uspijevaju u toplim i suhim uvjetima ili nakon razdoblja obilnih kiša. Idealan temperaturni raspon za rast lisnih uši je između 20-28 °C, uz popratnu vlažnost zraka od približno 60%.

Prisutnost ovih organizama može dovesti do različitih učinaka na biljke. Biljka pokazuje zaostao rast, sa uvijenim žutim, crnim i smeđim listovima. Također izlučuje mednu rosu koja privlači gljive i mrave koji se njome hrane. Uočava se nepravilan rast plodova, uz ispuštanje toksina u biljku. Osim toga, uočljiva je prisutnost čađavih gljivica, a postoji mogućnost unošenja biljnih virusa kroz oralni aparat ili izravno iz sline biljnih uši.

Lisne uši imaju izvanrednu sposobnost brzog razmnožavanja i napadanja velikih područja biljaka unutar kratkog razdoblja. U samo jednom danu, svaka lisna uš ima potencijal stvoriti između 3 i 10 potomaka, održavajući ovu stopu reprodukcije do četiri tjedna. Ove pojave se događaju više puta tijekom godine. Nadalje, lisne uši pokazuju raznolik raspon boja. crno Smeđa siva zelena bijela ružičasta.

Lisne uši mogu se ukloniti različitim metodama. Korištenjem raznih kemijskih formulacija prirodno. Značajnu ulogu u suzbijanju ovih štetnika imaju pesticidi, kemijski pripravci koji se koriste za suzbijanje lisnih uši. Ulažu se napori da se upotreba pesticida svede na najmanju moguću mjeru, a postoje brojne učinkovite prirodne alternative.

Neke od tih metoda uključuju: Postoje različite tehnike za rješavanje lisnih ušiju, uključujući njihovo ručno uklanjanje odsijecanjem zahvaćenih dijelova ili ispiranjem vodom, kao i korištenje prirodnih pesticida dobivenih iz biljaka poput koprive ili dalmatinskog buhača, koji se mogu primijeniti na biljke za odvraćanje ili eliminirati lisne uši.

Preporučujemo