Posljednjih nekoliko godina javnost je pratila sudsku bitku za dokazivanje očinstva poznatog pjevača Miroslava Ilića. Mnogi ne znaju da i njegov kolega Keba ima vanbračnu kćerku koju ne želi ni da vidi.

Tijekom 1990-ih i ranih 2000-ih Ljiljana Jevremović izbila je u našu zemlju kao vrlo tražena kantautorica. No, još veću pažnju privukla je kada je Kebu na sudu izvela na utvrđivanje očinstva njezine kćeri Ine, u čemu je na kraju trijumfirala. Nakon rođenja kćeri svim srcem se posvetila njenom odgoju, zbog čega je vlastita karijera izgubila zamah.

No, Ljiljana je zaslužna za njegovanje karijera brojnih renomiranih pjevača, a može se pohvaliti i bogatim repertoarom hit pjesama koje je sama napisala. Tijekom svog profesionalnog puta donijela je odluku o uskraćivanju suradnje određenim pjevačima, što je rezultiralo značajnim posljedicama.

Jednom prilikom otvoreno je priznala da je pogrešno procijenila situaciju. Primjerice, propustila je raditi uz Ljiljanu Jevremović i Željka Joksimovića zbog pogrešne percepcije koju je stvorila o potonjem. Dodatno, iznijela je svoje viđenje Snežane Đurišić. Ljiljana je svojedobno ispričala kako žali što je odbila suradnju sa Željkom Joksimovićem, kojeg je opisala kao bahatu i naglu osobu.

Nije imala prethodnog znanja o njegovoj inherentnoj aroganciji, za kojom sada duboko žali. Osim toga, rad sa Snežanom Đurišić Ljiljani je bio složen i zahtjevan. Posebno je spomenula da je za nju napisala pjesmu “Zoro sestro”. Među svim pjevačicama, Snežana je najsuzdržanija, stvarajući osjećaj odvojenosti između pop glazbe i običnih ljudi.

Ljiljana vjeruje da Snežana glumi nedodirljivost i postavlja barijeru normalnim pojedincima. Međutim, ona pronalazi utjehu i opuštanje u društvu onih koji su jednaki s njom i mogu joj parirati. Osim kćeri Nataše i sina Igora, Dragan Kojić Keba ima i kćer Inu. No, Inu mu je poklonila Ljiljana, njezina majka, koju pjevač nikada nije imao želju upoznati.

Ljiljana je naglasila kako Ina odbija nositi prezime svog oca niti ju se povezivalo s njegovim narušenim ugledom i bogatstvom. Osim toga, Nataša, Kebina kći, otvoreno je rekla da odbija priznati Inu kao svoju polusestru. Ljiljana se prije nekoliko godina upustila u kratku ljubavnu vezu s Kebom, koja je rezultirala rođenjem kćeri. U nastojanju da utvrdi očinstvo, Ljiljana je s Kojićem krenula u pravnu bitku koju je prije nekoliko godina trijumfalno okončala. Zbog toga je pjevač bio dužan ispunjavati svoje dospjele novčane obveze prema njoj u vidu alimentacije.

 

S četrnaest godina debitirao je Keba predstavljajući svoje selo Klupci na natjecanju susjednih lozničkih sela. Na natjecanju, poznatom kao “Tražimo najsretnije selo”, Keba je četiri godine zaredom bio pobjednik. Vijest o njegovom talentu brzo se proširila Loznicom, pa se pridružio KUD-u “Vuk Karadžić”.

  • U društvu je iskazivao svoje vokalne sposobnosti kao solist, nastupao s klapom pjevača i zborom, a okušao se i u glumi. Osvrćući se na to razdoblje, Keba cijeni neprocjenjivo iskustvo koje je ono pružilo. Međutim, to se poklopilo i s njegovim prvim pohodima na pubsku scenu, gdje je zbog svoje mladosti pribjegao krađi od roditelja. U početku je istraživao razne glazbene instrumente, uključujući harmoniku i bubnjeve, prije nego što se konačno odlučio za gitaru.

S prijateljima je često odlazio u kafanu Lenjinovac, gdje se sviralo i pjevalo. Jednog kobnog dana Kebin otac otkrio je njegovu tajnu i odlučio posjetiti konobu kako bi se iz prve ruke uvjerio u aktivnosti svog sina. Ugledavši oca kako sjedi u konobi, Keba je iskoristio trenutak i počeo izvoditi očevu omiljenu pjesmu. Nakon što je primio očevu čestitku, Keba je svjesno odlučio da se više neće šuljati u pub.

Uz očevo odobrenje, dobio je dopuštenje da to učini. Zanimljivo, dok je njegov otac želio da Keba ide u srednju školu, majka je inzistirala da on što prije završi školu kako bi se zaposlio. Nadala se da će ga udaljiti od bara. Iako se Keba nije slagao s tim i smatrao da to nije u redu, na kraju je poštovao majčinu odluku.

Nasuprot tome, njegove sestre završile su srednju školu i nastavile studij ekonomije i prava u Beogradu i Novom Sadu. Zbog toga Keba upisuje Srednju trgovačku školu u Malom Zvorniku. U to vrijeme snima svoju prvu pjesmu za Radio Beograd, na preporuku uprave KUD-a “Vuk Karadžić”.

U dobi od sedamnaest godina krenuo je na put svakodnevnog nastupa u barovima, na vjenčanjima i proslavama zajedno sa svojom partnericom. Keba je uživao u ovakvom načinu života, jer su se dvojica mladića našli “punih džepova” od nastupa. Bilo je to za Kebu nezaboravno iskustvo i njegovo prvo upoznavanje s publikom u takav način.

Nakon završene srednje škole nastavio je školovanje u Novom Sadu zbog prisutnosti njegove sestre na fakultetu. Odlučio se za Višu ekonomsku vanjsku trgovinu, a iako nije završio studij, duhovito za sebe kaže da je “vječni student” kojem je ostalo samo pet ispita.

Preporučujemo