Selena Gomez i Justin Bieber bili su mladi i neiskusni kada su u početku započeli svoju vezu. Postali su oboje planetarno popularni još dok su bili tinejdžeri i nisu imali nimalo privatnosti. Tokom osam godina, par je ostao vruća tema razgovora, a paparazzi su vatreno pratili svaki njihov korak u potrazi za ekskluzivnom porukom. U industriji zabave, tipično je da parovi stvaraju veze slične Seleninim i Justinim. Obje grupe menadžera su odlučile da bi za njih bilo korisno i unosno uspostaviti bližu vezu tako što će se bolje upoznati.

Kada su se Selena i Justin prvi put sreli, Selena je o njemu mislila kao o dobro odgojenom djetetu i preuzela je sestrinsku ulogu u njihovom prijateljstvu. Kako su se zbližili, njihova veza je prerasla u romantičnu, koju su objavili poljupcem tokom proslave Nove 2011. Ubrzo su počeli da žive zajedno, a Justin je od tada govorio o dubini svojih osećanja prema Seleni, opisujući njihovu ljubav kao sveobuhvatna. Međutim, njihova veza nije bila bez borbe, a Justin je naučio važne lekcije tokom zajedničkog vremena. Shvatio je da je biti u posvećenoj vezi u mladosti slično braku i da njihova intenzivna ljubav može dovesti do eksplozivnih sukoba. Također je shvatio da ljubav nije samo osjećaj, već svjesna odluka. Uprkos tri rastave, par se uvek brzo pomirio. Važno je zapamtiti da ljubav nije uvijek bajka, kako se često prikazuje u filmovima.

Njihova veza obnovljena je 2014. i javno potvrđena u septembru te godine. Nažalost, par je navodno prekinuo stvari sljedećeg mjeseca pod nejasnim okolnostima, iako su to bile nakon što su se u Parizu pojavile fotografije Biebera i Kendall Jenner. Uspeli su da se pomire 2017. godine, ali njihov ponovni susret bio je kratkog daha jer su se ponovo rastali pet meseci kasnije. Vjerovalo se da je njihova veza otrovna i štetna, a njihova okolina nije je podržavala. Njihova cijela veza bila je u očima javnosti i osjećala se kao nepokolebljiv teret za koji su oboje znali da treba prekinuti. Međutim, nakon što je skupila hrabrost da se suoči sa svojim strahovima, objavila je da je sve zvanično gotovo. Prema Seleni, ključ za postizanje zadovoljstva leži u izdržljivosti u teškim okolnostima. Ona vjeruje da najizazovnija iskustva u životu na kraju dovedu do najnagrađivanijih ishoda. Selena je nedavno povjerila da je njeno vlastito iskustvo podnošenja teškoća bilo najpozitivniji događaj u njenom životu. Bila je otvorena o svom dubokom osjećaju zadovoljstva.

U iznenađujućem preokretu događaja, Justin Bieber i Hailey Baldwin odlučili su se vjenčati samo nekoliko mjeseci nakon raskida. Mlada manekenka i plesačica posvetila se braku Justinu Bieberu, učvrstivši svoju vezu. Bieber je napomenuo da se trenutno nalazi u najzadovoljnijoj fazi svog života nakon što se vjenčao. Ova novootkrivena posvećenost ga je naučila značajnim vrijednostima kao što su strpljenje, povjerenje, odanost i ljubaznost, koje su doprinijele njegovom moralnom karakteru. Pohvalio je svoju partnericu Hailey koja ga je vodila u pozitivnom smjeru. Tokom intervjua sa Pepperom, on je dao ovu izjavu. Par se složio da se suzdrže od seksualnih aktivnosti do dana vjenčanja, što je odluka koju su oboje zajedno donijeli, a vrijedno je napomenuti da prije njihove veze nije bilo fizičke intimnosti. Prema Džastinovom intervjuu za Vogue, izbor da ostane u celibatu bila je najveća odluka koju su on i Hejli ikada doneli. Govornik primjećuje da celibat nije božanska zapovijest za uspostavljanje granica, već umjesto toga služi kao odbrambeni mehanizam protiv emocionalnih previranja koja mogu proizaći iz fizičke intimnosti. Justin, koji se i sam uzdržavao od seksualnih aktivnosti skoro godinu dana, vjeruje da je njegovu odanost Bog nagradio kada je konačno upoznao Haley. Nakon godinu dana priprema, par je upriličio veliko venčanje sa 150 istaknutih prisutnih. U međuvremenu, Selena Gomez se bori sa svojim unutrašnjim borbama.

Nakon štetnih radnji prema sebi i drugima, primljena je u ustanovu za mentalno zdravlje gdje joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj, a kasnije i lupus, zbog čega je bila potrebna transplantacija bubrega. Nedavno je Selena Gomez podijelila svoje lično putovanje, otkrivajući svoju dugogodišnju borbu s dezorijentacijom i očajem u svom umu. Međutim, njen život se promijenio kada joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj 2020. godine, što joj je konačno pružilo jasnoću i razumijevanje koje je tražila. Ova novootkrivena samosvijest pomogla joj je da savlada svoje strahove i postane samouvjerenija. Uprkos tome, Gomez je donio odluku da ne nastavlja nikakve nove romantične veze. Na profesionalnom planu, obje osobe su pretrpjele pad popularnosti i danas se malo pominju..

Preporučujemo