Imate li male članove porodice i kućne ljubimce, verovatno se suočavate s dilemom šta je više prisutno na vašem kauču – dlake ili tragovi prstiju umazanih čokoladom. Vaša deca proliju mleko i sokove, dok vaši psi ostavljaju tragove slinave radosti po nameštaju. Verovatno ste umorni od stalnog skrivanja fleka ćebadima i prostirkama, i vreme je da povratite čistoću svog nameštaja.

Donosimo vam dva veoma efikasna načina kako da vaš stari i isflekani nameštaj povratite u prvobitno stanje.

Prvi korak je da uzmete stari poklopac od šerpe, koji ćete umotati u peškir natopljen toplom vodom sa malo tečnog deterdženta za veš. Potom, ovom “alatkom” kružnim pokretima pređite preko svih površina vaše garniture. Ostavite da se osuši i dozvolite da vas čistoća i svež miris ove obnovljene garniture očaraju.

Drugi savet je da pomešate 1/4 šolje sirćeta, 3/4 tople vode i 1 kašiku deterdženta za pranje sudova. Ovu tečnost stavite u bocu sa raspršivačem, naprskajte zaprljano područje i istrljajte mekom krpom. Zatim koristite drugu krpu navlaženu čistom vodom da uklonite sapun, a na kraju osušite peškirom.

Naredni put kada vam se nameštaj zaprlja, nemojte paničiti ili ljutiti se na “počinioca ovog zločina”, jer sada imate keca u rukavu i znate tajnu čistog nameštaja.U budućnosti, kada vam se nameštaj ponovo zaprlja, nema potrebe za panikom ili ljutnjom. Sada imate keca u rukavu i poznajete tajne očuvanja čistoće vašeg nameštaja.

Preporučujemo