Juče su svi mediji u Srbij izvještavali o bajkovitom vjenčanju Ace Sofronijevića poznatog i uspješnog mladog harmonikaša koji sarađuje sa svim velikim estradnim zviejzdama. Pored prelijepe mlade pažnju je privukao i njegov kum koji mu je prijatelj iz djetinjstva.

Aleksandar Sofronijević i zanosna Kosana  su u velelepnom Hramu Svetog Save izmenili zavete, zapečativši svoju vezu svetim obredom.Manje je poznata činjenica da je Sofrin kum, Milan Čolović, inače sin renomiranog pjevača koji je ostavio neizbrisiv pečat najpopularnijom pjesmom na našim prostorima.

Prema riječima kume Rade Sarić, mladoženja je duboko poštovao sve tradicionalne običaje i od srca je zaželio sreću i uspjeh novopečenog bračnog para.

Rada je u javnosti poznata po svom pojavljivanju kao natjecateljica u “Zvezdama Granda”, ali ono što je manje poznato je da je njen suprug Milan Čolović, koji je također glazbenik i Sofronijevićev kum, sin poznatog pjevača Tomislava. Čolović.U sjećanjima Milan se prisjeća vremena kada je njega i brata otac dovodio na razne nastupe.

 

Tijekom djetinjstva, moj mlađi brat i sestra imali smo priliku posjećivati ​​koncerte s ocem, što nas je u konačnici naučilo vrijednosti zarađivanja novca. Ta koncertna iskustva bila su uistinu ugodna i razvio sam duboku naklonost prema njima.

Gledajući unatrag, shvaćam da je možda bio pogrešan korak moliti ga za vodstvo u tako mladoj dobi, oko 10 ili 11 godina. Željno sam upijao njegov repertoar, čak sam pjevao “Malog mrava”, ali nikada nisam zamišljao da sjedim za bubnjevima .

Nakon objave, svoju smo zadaću izvršili izvrsno. No, nije bilo druge nego ostati, jer odlazak kući nije bio opcija zbog potrebe čekanja zaključka. To je rezultiralo dugim razdobljem čekanja, otprilike pet do šest sati.

Nadolazeći dan podrazumijeva moj dolazak u školu, nakon čega slijedi prijeko potreban sat odmora. Ova rutina postaje sve nepodnošljivija.Prema Milanovoj izjavi za “Espreso”, on je napomenuo da je prerano krenuo na svoj glazbeni put. Gotovo tri desetljeća posvetio je bavljenju glazbom.

 

Milana i Aleksandra Sofronijevića još od školskih dana veže čvrsto prijateljstvo. Ne samo da je Sofra vjenčao Milana i Radu, nego je imao i čast krstiti njihovu djecu.

Da spomenemo, pjevač nije bio među najbolje rangiranim izvođačima na estradi, ali se istaknuo nepokolebljivom predanošću i zadivljujućom karizmom zabavljača. Podrijetlom iz Kraljeva, u rodnom gradu postao je poznat kao redoviti posjetitelj lokalnih birtija, ali se proslavio i kao velikodušni dobrotvor, sudjelujući na više od 1000 dobrotvornih koncerata.

U području narodne glazbe svoj glas i umjetnički talent posudio je u brojnim suradnjama s renomiranim zvijezdama. U poznatom okruženju svog rodnog grada izdahnuo je 2008. godine, unutar zidina ljupke konobe.

Devetog veljače 2008. godine preminuo je Tomislav Čolović, koji je iza sebe ostavio sinove koji su naslijedili njegov izniman glazbeni talent.

 

Aleksandar je svoje bubnjarsko umijeće punih 12 godina iskazivao kao dio benda Ace Pejovića, a trenutno je glazbena pratnja Dženanu Lončareviću. U međuvremenu, Milan je cijenjeni član orkestra Aleksandra Sofronijevića, au sretnom je braku s Radom Sarić, zvijezdom Granda, s kojom ima sina.

  • Tomislav Čolović debitirao je na pozornici ranih 1970-ih, ali tek se sredinom 1980-ih istinski proslavio objavom svoje uspješnice “Mali mrav”, koja je i dan danas popularan izbor za proslave .Prodani su milijuni primjeraka ploče na kojoj je hit izvorno snimljen.

Poznat po svojim komičnim glazbenim skladbama, njegovi albumi sadržavali su tako lagane melodije kao što su “Šišanje Majke Muju na električnu energiju”, “Profesore, poštedi me danas” i “Deda Babu gleda, ali baba ne da.” Posljednje prvo mjesto Tomislava Čolovića je zarazna himna “Niko ili neko.

 

Tomislav Čolović, renomirani pjevač narodnih pjesama, ostavio je neizbrisiv i jedinstven pečat na glazbenoj sceni. Iako to nikada nije eksplicitno izjavio, činilo se da su njegovi postupci potaknuti osjećajem prkosa. Njegov široki glazbeni repertoar služio je kao dokaz njegovog talenta, unatoč tome što su ga mnogi u početku odbacivali. To je vidljivo u opsežnoj kolekciji od 200 snimljenih pjesama, koje su izdane na različitim formatima kao što su LP ploče, singlovi, kasete i CD kompilacije.

Tomislav Čolović, rođen 1949. u Kraljevu, u svijet glazbe ušao je kao mlad. U tinejdžerskim je godinama odisao prirodnom vedrinom. Unatoč malom stasu i vitkom tijelu, posjedovao je zadivljujući glas i avanturistički duh. U 1960-ima je krenuo na svoje glazbeno putovanje, nastupajući u raznim barovima i restoranima.

Godine 1972. surađivao je s Mikijem Mitrovićem kako bi izdao svoju prvu singl ploču pod PGPRTB. Međutim, ovaj početni pothvat nije imao značajan utjecaj na njegovu profesionalnu karijeru u usponu.

Preporučujemo