Ljudsko tijelo je savršen mehanizam koji radi besprijekorno ako svi njegovi organi obavljaju svoju funkciju. U slučaju da nije tako naš organizam nam šalje signale u vidu raznih simptoma koje mi na žalost rijetko prepoznajemo.

Često zanemarena, koža, najveći organ našeg tijela, prolazi kroz mnoštvo transformacija kako starimo, uključujući gubitak elastičnosti što može dovesti do infekcija i alergijskih reakcija. Održavanje zdravlja kože i izbjegavanje isušivanja zahtijeva ključni korak hidratacije.

Nakupljanje mrtvih stanica kože na površini kože, poznato kao stratum corneum, čest je problem koji proizlazi iz dugotrajnog sjedenja za stolom, osobito za pojedince koji rade za računalom. Zdravlje ušiju može se pokazati stanjem kože, nudeći vrijedan uvid u različite zdravstvene probleme.

Suha koža može ukazivati ​​na alergijske reakcije i atopijski dermatitis, česte krivce kožnih problema. Nadalje, suha koža također može biti simptom vazomotornog rinitisa. Prisutnost suhe i ispucale kože na rukama može ukazivati ​​na nedostatak vitamina A, B i D, što ukazuje na to da je sposobnost tijela da apsorbira te vitalne hranjive tvari kroz probavni sustav ugrožena.

Suha koža na laktovima često je povezana s određenim zdravstvenim stanjima. Jedno takvo stanje je psorijaza, koja se obično manifestira kao crvene, ljuskave mrlje na koži, prvenstveno zahvaćajući laktove i koljena. Osobe s dijabetesom mogu osjetiti simptome suhe kože zbog povećane osjetljivosti na bakterijske i gljivične infekcije.

  • Prema riječima dermatologinje dr. Irine Skorogudaeve, preporuča se potražiti savjet liječnika ako naiđete na pretjeranu suhoću, svrbež ili nelagodu u laktu. Prije uporabe bilo koje kreme, od iznimne je važnosti konzultirati se s dermatologom, budući da određena stanja kože mogu zahtijevati specijaliziranu medicinsku skrb.

Ovisno o situaciji, mogu biti potrebne dodatne pretrage, a možda ćete biti upućeni endokrinologu ili gastroenterologu. Za pojedince koji traže olakšanje od blage suhe kože, potencijalno rješenje uključuje kontinuirani piling zahvaćene regije tijekom nekoliko uzastopnih dana, uz održavanje stalne hidratacije korištenjem krema, losiona i ulja koje preporučuju dermatolozi.

Dodatni tekst:

Češnjak, znanstveno poznat kao Allium sativum, odavno je poznat po svojim ljekovitim svojstvima u borbi protiv prehlada i virusa, još od drevnih civilizacija. Uključivanje ovog moćnog prirodnog lijeka u vašu dnevnu rutinu od iznimne je važnosti, osobito tijekom zimske sezone kada viralne bolesti haraju.

Imunološki sustav, urođeni obrambeni mehanizam našeg tijela protiv vanjskih patogena, igra ključnu ulogu u zaštiti od bolesti. U tom nastojanju češnjak se pokazao kao neprocjenjiv saveznik. Češnjak, biljka s podzemnom lukovicom i visokom stabljikom, nudi pravu zaštitu. Srećom, na našim prostorima češnjak je lako dostupan za cjelogodišnju konzumaciju.

Rigorozna znanstvena ispitivanja utvrdila su da češnjak sadrži oko 200 moćnih tvari, uglavnom koncentriranih u lukovici, iako se cvijet, stabljika i lišće također koriste u kulinarstvu. Prepun vitalnih nutrijenata uključujući adenozin, alicin, aminokiseline, dijetalna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzime, eterična ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor i fosfor, češnjak nudi širok raspon zdravstvenih dobrobiti.

Bilo da se konzumira u sirovom obliku ili kuhan, ovaj svestrani sastojak služi kao izvrsna nadopuna bezbrojnim kulinarskim kreacijama. Osim toga, češnjak posjeduje svojstvena svojstva koja djeluju kao prirodni konzervans, učinkovito štiteći od kvarenja hrane. Češnjak je bio sastavni dio raznih ljekovitih pripravaka kroz kinesku povijest.

Unutar područja tradicionalne prakse liječenja, češnjak ima cijenjenu poziciju kao svestrani lijek za rješavanje širokog niza zdravstvenih tegoba. Češnjak, svestrani element koji se lako prilagođava različitim jelima, stekao je široko priznanje kao bitan element u tradicionalnom kuhanju, cijenjen zbog svoje isplativosti i terapeutskih svojstava.

Prihvaćen od šire javnosti kao lijek za sve, češnjak daje postojan osjećaj sigurnosti. Tijekom povijesti, kada su bolesti poput tifusa, kolere, kuge, dizenterije i gripe bile široko rasprostranjene, češnjak se dosljedno preporučivao i koristio i za prevenciju i za liječenje. U moderno doba dostupnost tableta i kapsula češnjaka pružila je alternativu osobama koje ne vole okus i miris svježeg češnjaka.

Preporučujemo