Goca Božinovska je popularna pjevačica koja se u posljednje vrijeme posvetila unucima koje joj je podario sin Mirko iz braka sa Bojanom Rodić. Ona je u svom životu imala samo jednu pravu ljubav koju nikada nije prežalila. Godina 1989. obilježila je sudbonosni susret Goce Božinovske, poznate pjevačice, i Zorana Šijana, kick-boksača i vođe zloglasnog Surčinskog klana.Njihov susret dogodio se na obalama Herceg Novog, gdje se Goca prisjetila kako je njihov susret na plaži vrlo brzo doveo do romantične večere i trenutnog procvata ljubavi.

Nakon završetka sastanka, otišli su bez dijeljenja podataka za kontakt. Zoran je, međutim, znao da će se pjevačica za tri dana vratiti s odmora. Imajući to na umu, odlučio je dogovoriti još jedan susret i sastao se s njom u zračnoj luci. Nakon tek druge zajedničke večeri, uputio je prosidbu Goci Božinovskoj, što je ona spremno prihvatila.

Tijekom intervjua, folk zvijezda je otvoreno priznala pojavu intenzivne i nekonvencionalne ljubavi, koja je kasnije bila popraćena dubokom ljubomorom, što je na kraju dovelo do razdoblja goleme boli i tjeskobe.

Njihovo potomstvo činili su kćer Zorana i sin Miroslav od milja zvani Mirko. Međutim, Zoran je 1996. godine donio odluku da napusti Gocu i njihovu djecu u korist susjede Gorane, za koju je pjevač tvrdio da mu je samo bliska poznanica. Nedugo zatim Gorana je Zoranu rodila sina Vukašina. Božinovska je iznijela svoje mišljenje o tome rekavši:

  • Osoba koja je uzrokovala raspad moje obitelji također je uništila moju cjelokupnu egzistenciju. Iako je to bilo teško iskustvo, donio sam svjesnu odluku da se ne vraćam na svoja prijašnja ponašanja. Odlučio sam više ne trošiti svoje vrijeme i emocionalnu energiju na trivijalne stvari.

 

Umjesto toga, trebali bismo se usredotočiti na pronalaženje radosti i ostavljanje prošlosti iza sebe. I Goca i ja smo uvijek bile prihvatljive i suosjećajne osobe. Iako sam oprostio, nisam zaboravio. Bez sumnje, moj voljeni Zoran stajao je uz mene do samog kraja, kako je Goca ispričala novinarima u tom periodu.

U srcu Beograda, na raskrižju Nemanjine i Svetozara Markovića, 27. studenog 1999. godine u 01.30 iza ponoći dogodila se tragedija. U tom trenutku Zoran Šijan je, strpljivo čekajući zeleno svjetlo u svom automobilu, pao kao žrtva hica ispaljenog iz drugog vozila.

Posljedice tog jednog hica bile su razorne, a ni nakon dva desetljeća misterij oko njegova ubojstva ostaje neriješen. Nakon Šijanove prerane smrti, Goran je podnio tužbu protiv Goce tražeći trećinu zajedničke imovine u Surčinu. U znak podrške, Mirko Šijan, Gocin bivši svekar, njoj i njenoj djeci ustupio je kuću, dok su Gora i njen sin Vukaša dobili stan na Bežanijskoj kosi.

Biografija pjevačice:

  • Rođena 1965. godine u selu Samaila kod Kraljeva, Gordana Goca Božinovska potječe iz skromne radničke obitelji. Prisjeća se vremena kada njezino kućanstvo nije imalo televizor, što ih je navelo da povremeno posjećuju susjedovu kuću radi zabave. Goca je uvijek žudjela da pobjegne iz okvira svog sela, osjećajući da tamo ne pripada. Čak je u mladosti pisala pisma Lepi Lukić, poznatoj folk pjevačici, moleći je da je usvoji. Godinama kasnije, i Goca i Lepa smijale su se svojim “ludoćama” iz djetinjstva.

Gocina pjevačka karijera započela je tijekom srednjoškolskih godina, u početku je nastupala u Kraljevu i susjednim mjestima, a kasnije se proširila na Vrnjačku Banju. Unatoč očevim protivljenjima, ustrajno je slijedila svoj san i afirmirala se kao pjevačica. Sudbina se umiješala kada joj se na jednom od nastupa u lokalnoj kafani na Ibarskoj magistrali susrela sa skladateljem Radetom Vučkovićem. Njihova veza brzo je prerasla u romantičnu vezu, što je naposljetku navelo Radea da odveze Gocu u Beograd.

Sa samo 18 godina na svijet je dočekala kćer Jelenu. Ubrzo nakon toga, donijela je odluku povjeriti svojoj majci u Samailu odgoj svog djeteta, jer se osjećala nedovoljno opremljenom da se pravilno brine za nju u tako mladoj dobi. Srećom, majka i Rade su je u potpunosti podržali u želji da nastavi karijeru. Svaki vikend je obavezno posjećivala Jelenu, koja je radije ostala na čuvanju bake do srednje škole.

Iako su Goca i Rade nakon tri godine okončali brak, zadržali su prijateljski odnos. Unatoč nasilnim vezama, Goca nije razmišljala o novoj vezi sve do 1989. godine, kada su joj se putevi ukrstili sa Zoranom Šijanom, poznatim kick-boksačem i vođom surčinskog klana.

Preporučujemo