Seka Aleksić, renomirana pjevačica, majka je dva sina – Jovana i Jakova. Jednom je otkrila put kojim je krenula kako bi imala djecu. Seka se odlučila za vantjelesnu oplodnju, a po savjetu oca Nikole, koji je sveštenik, i još jednog sveštenika, počela je da uzima ulje Svetog Nektarija. Zbog toga je ostala trudna. Nedavno je na svom Instagram profilu podijelila da je nakon ovog incidenta obilježila blagoslov Svetog Nektarija.

Slavljenički stol u kući pjevačice snimljen je i podijeljen na društvenim mrežama, uz poruku “U djelu”. Pjevačica je poželjela sretnu slavlju svima koji slave Svetog Nektarija. Kako kaže Seka Aleksić, ispričala je priču o tome kako je začela svoje prvo dijete, otkrivši da su za to bile potrebne tri runde vantjelesne oplodnje (IVF). Put do roditeljstva bio je za mene prepun prepreka, jer smo se suprug i ja borili dugih sedam godina. Unatoč tome što smo prošli tri ciklusa vantjelesne oplodnje, bili smo uspješni tek u trećem pokušaju, jer su se prva dva pokazala neuspješnima. Tek nakon rješavanja moje inzulinske rezistencije taj je proces postao donekle lakši, uz pomoć lijekova tijekom četiri godine. Tražeći smjernice od sveštenstva, posavjetovali smo se s ocem Nikolom i ocem Acom, koji su mi savjetovali da konzumiram ulje Svetog Nektarija. Otac Aca je nabavio ulje tokom boravka na Egini i zadužio oca Nikolu da njime ponudimo i mene i mog supruga Veljka.

No, važno je napomenuti da postoje propisi koji se odnose na korištenje ulja svetog Nektarija, uključujući nužnost blagoslova i stroge upute o doziranju i konzumaciji. Nakon što je žena popila hostiju, pristupila je postupku vantjelesne oplodnje. Veljko i ja smo jako poštovali njenu odluku. Pričestila sam se i podvrgnula postupku vantjelesne oplodnje, te sam zahvalna što mi se zbog toga rodio sin Jakov. Tijekom razgovora, pjevačica se ukratko dotakla i nadolazećih događaja koji su bili ključni u stvaranju njenog mlađeg djeteta Jovana.

Nakon dvije i pol godine odlučila sam se još jednom podvrgnuti vantjelesnoj oplodnji. Mogu samo da kažem da je Gospod uslišio molitve Svetog Nektarija i blagoslovio mog supruga Veljka i mene na roditeljstvo. Vjerujemo u Božji plan za rast naše obitelji. Oni s nepokolebljivom vjerom razumiju moć Svetog Nektarija, cijenjenog čudotvorca. Osobno sam posjetio Eginu, gdje je živio i gdje je sahranjen. Ulja koja je blagoslovio doista su čudotvorna, imaju moć izliječiti svakoga tko zatraži njegovu pomoć. Vjera je ključna, jer je to prvi korak u rješavanju svakog problema – podijelila je pjevačica.

Seka je uputila podršku svim ženama i parovima koji se bore za začeće, ohrabrujući ih da budu hrabri i vjeruju na svom putu prema roditeljstvu.

Preporučujemo