Životinje su beskrajno zanimljive i koliko god mislimo da ih dobro razumijemo, postoji toliko nekih misterija o životinjskom svijetu koje još nismo počeli ni da otkrivamo. Nebitno da li ste u rijetkom kontaktu sa životinjama ili živite u ruralnoj sredini gdje su životinje čest prizor, uvijek možete nešto novo naučiti od njih.

Danas vam otkrivamo jedan fenomen koji je na TikTok platformi postao viralan i proširio se svijetom. Radi se o kokoškama i jednom čudnom načinu ponašanja kod njih. Naime, jedna domaćica iz Tampe u SAD-u je na snimku pokazala kako se njene kokoške jako čudno ponašaju i nije znala šta je tačno u pitanju.

Korisnica Brianna Antionette je vlasnica više pilića i kokoški i nedavno je primjetila čudnu pojavu kod njih. Kao i mnoge druge životinje uključujući i ljude, kokoške se obraduju kada treba da ih se nahrani i stoga se uvijek raduju kada se Brianna pojavi sa hranom za njih.

Pilići se uvijek s radošću okupljaju kada po navici Brianna donese njima hranu, ali na snimku koji je ona podijelila kokoške su bile u potpunosti nepomične kao da je vrijeme stalo. To je nju malo zastrašilo jer se prethodno nisu tako ponašale pred njom, naročito kad je vrijeme da jedu.

Ispostavlja se da je to odbrambeni mehanizam koji je prisutan i kod ljudi i drugih životinjskih vrsta, a to je da se kod opasnosti zaledimo u mjestu, borimo protiv prijetnje ili pobjegnemo. Brianna je pretpostavila da su kokoške primjetile jastreba u blizini pa se zaledile dok ih ne ostavi na miru.

Preporučujemo