Sve je oduševio svojom ulogom Baće u filmu i seriji Južni vetar. Iako je prepoznat kao jedan od najpoznatijih glumaca današnjice, o ličnom životu Miodraga Radonjića postoje ograničena saznanja, uključujući i manje poznatu činjenicu da je njegova majka poznata umjetnica. Branka Lolić, majka Miodraga Radonjića, proslavljena je harmonikašica, vokalna solistkinja, cenjena članica hora “Kraljica Natalija” i bivša muzička urednica na Televiziji Beograd. Umetničke sposobnosti Miodraga mu je prenela majka, koja se odlično bavila muzikom. Međutim, odlučio je da nastavi glumačku karijeru, a ne da krene njenim muzičkim stopama. Branka, veoma cijenjena ličnost u bivšoj Jugoslaviji, bila je poznata po svojim zadivljujućim nastupima, a njen put se često ukrštao s Breninim.

Na vrhuncu svoje uspešne karijere osamdesetih godina prošlog veka, Radonjićeva majka je ostvarila zapažene uspehe. Ono što dodatno intrigira njenu priču jeste veza između karijera Branke Lolić i Lepe Brene, koje je obe vodio proslavljeni Raka Đokić. Fascinantno je primijetiti da je Đokić u tom specifičnom periodu bio menadžer i za Brenu i za Branku, što je detalj vrijedan pažnje koji je oblikovao njihova putovanja. Tokom intervjua, Miodrag je otkrio da je Branka, zbog nepokolebljive posvećenosti porodici, odlučila da smanji svoju karijeru i da se umesto toga fokusira na život posvećen svoja dva sina, Miodragu i njegovom bratu Marku. Miodrag se prisećao vremena kada se okupljala porodica, dok je njegova majka vešto svirala harmoniku ili klavir, dok su on i brat radosno pevali narodne pesme, povremeno pevušeći na svoje omiljene melodije. U okviru odrastanja Miodraga Radonjića, njegova porodična kuća odisala je muzikom i toplinom. Pored uobičajenih melodija, Miodraga majka je sarađivala sa orkestrom Ljubiše Pavkovića na izradi albuma izvornih narodnih pesama.

 

Biografija:
Rođen u Beogradu, Miodrag Radonjić je detinjstvo proveo u naselju Konjarnik sa roditeljima i bratom. Razmišljajući o svom odrastanju, priznaje da mu je očeva strogost usadila posvećenost da uvijek daje sve od sebe. Svoj uspjeh pripisuje majčinoj nepokolebljivoj brizi i podršci tokom cijelog njegovog života. Radonjić je svoju strast prema glumi otkrio u osmom razredu, ali nije bio siguran da li će to postati njegov životni poziv. Još u trećoj godini srednje škole odlučio je da se prijavi za prijemni ispit na Fakultetu političkih nauka, prvenstveno motivisan mogućnošću da uči od poznatog glumca i cenjenog predavača Dragana Petrovića. Nakon uspješno položenog prijemnog ispita, tokom intervjua je otvoreno priznao da mu je trebalo nekoliko mjeseci da shvati da je to karijera koju želi za budućnost. Tokom svojih prvih godina aktivno se bavio treninzima džudoa i čak je postigao titulu šampiona Srbije u ovom sportu. Međutim, kako su njegove univerzitetske obaveze rasle, donio je tešku odluku da napusti džudo i potpuno se posveti studijama na Akademiji. Miodrag Radonjić je 2010. godine debitovao na srebrnom platnu izdavanjem komedije „Nova šansa“ u režiji Marka Jeftića. Iste godine glumio je i u kratkom filmu “Između stvarnosti i sna”, filmskoj adaptaciji pjesme Laze Kostića iz 1863. Naredna 2011. za Miodraga se pokazala kao naporna jer se pojavio u šest filmova i na televiziji. serije. Jedan od značajnih projekata bio je kratki film “Priče iz groba”, koji je bio dio antologije pod nazivom “Oktobar”. U ovom zajedničkom radu učestvovalo je sedam reditelja, a svaki segment je crpeo inspiraciju iz transformativnih događaja iz oktobra 2010. godine, koji su izazvali demokratske promene u Srbiji.

Miodrag je imao manju ulogu u dramskoj produkciji Ljubiše Samardžića “Miris kiše na Balkanu”, koja je nastavak istoimene popularne televizijske serije. U renomiranoj TV emisiji “Nepobedivo srce”, premijerno prikazanoj na Radio televiziji Srbije (RTS), tumačio je lik Svete. Preuzevši ulogu Munje, oživeo je lik u seriji “Sing Brother”, koja je adaptirana po istoimenoj predstavi. Prva TV seriju je emitovala od oktobra 2011. godine, nakon čega je usledila repriza na O2 televiziji. Miodrag je potom sarađivao sa Goranom Mihićem i Dejanom Zečevićem u seriji “Vojna akademija”, gde je u jednoj od epizoda iz prve sezone igrao ulogu vlasnika cigle.   Pored toga, Miodrag pokazuje svoje glumačko umeće u američkom filmu “Nestala u Evropi”  objavljenom 2017. U ovom filmu on tumači Dragana, lukavog antagonistu koji mami turistkinje u Beograd, a potom dostavlja ih organizaciji za trgovinu ljudima. Film je premijerno prikazan u Los Anđelesu i Beogradu, što je Miodragu pružilo priliku da sarađuje sa stranim rediteljima, producentima i glumcima, kao i da stekne dragoceno znanje i iskustvo. Nakon toga, sa Milošem Bikovićem, Draganom Bjelogrlićem i Nebojšom Glogovcem, sarađivao je na produkciji filma „Južni vetar“, koji je oborio rekorde gledanosti ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu. Priča se vrti oko raznih pripadnika beogradske automafije koji se zbog neobičnih okolnosti nađu u opasnoj situaciji. U ovom kinematografskom remek-djelu Radonjić portretira Baću, odanog prijatelja koji rijetko razmišlja o posljedicama svojih postupaka. Na osnovu istog koncepta nastala je serija “Južni vetar” sa malo izmenjenom glumačkom postavom, koja se trenutno emituje na RTS-u. Radonjić i Biković, koji od 2016. vode cenjenu produkcijsku kuću „Archangel Studios“ u Beogradu, koproducenti su i filma i serije.

Preporučujemo