Nakon što je Milica Gutović podelila svoju ispovest, javio se i Spasoje, sin Laneta Gutovića.Spasoje Gutović, jedan od dvojice sinova preminulog Milana Laneta Gutovića, izjavio je da je primetio objavu svoje sestre o nasledstvu svog oca, ali nije želeo javno komentarisati. “Uočio sam objavu, ali nemam nameru davati izjave u vezi s tom temom. Zahvaljujem na razumevanju”, rekao je Spasoje kratko.Spasoje, jedan od dvojice sinova čuvenog glumca, rođen je u braku s njegovom drugom suprugom, Biljanom Knežević. Drugi sin Laneta Gutovića nosi ime Jakov. Milica Gutović, koja je kćerka glumca iz prvog braka, ima i sestru po imenu Nevena.Pre dva dana, Milica se obratila putem video snimka na svom Facebook profilu. Iznela je tvrdnje da je medicinska sestra, pre smrti njenog oca, koji se tada nalazio na intenzivnoj nezi, dovela dvojicu muškaraca koji nisu bili u rodbinskim odnosima sa Lanetom.

 

 

Prema Milicinom iskazu, oni su, zajedno sa medicinskom sestrom, svedočili navodnom usmenom zaveštanju koje ih je lišilo nasledstva, nju i njenu sestru Nevenu. Prema njenim rečima, otac je tog dana nosio kiseoničku masku i kacigu zbog problema sa disanjem, a kao dokaz je podelila fotografiju svog oca sa tog dana u videu.Juče se oglasio glumac Predrag Smiljković, poznat kao Tika Špic iz “Porodičnog blaga”, i otkrio da je video pokojnog Laneta Gutovića par dana pre njegove smrti. “Imam ozbiljne sumnje da je to moglo da se dogodi baš onako kako se tvrdi. Ne mogu potvrditi, jer nisam bio prisutan. Kada sam posetio Laneta par dana pre njegove smrti, nije bio sposoban za komunikaciju. Čini mi se neobičnim da bi pred samu smrt nešto takvo rekao nekome, ali svako ima pravo da iznese svoje tvrdnje u javnost, iako ja ne bih to činio jer smatram da je to njihova privatna stvar. Ipak, kada sam bio s njim, nije bio u stanju da komunicira jer nije bio pri svesti”, izjavio je glumac.

 

 

Milan Lane Gutović rođen je 11. augusta 1946. u Umki, Beograd, a preminuo je 25. augusta 2021. u Beogradu. Bio je istaknuti srpski glumac, najpoznatiji po ulozi direktora Srećka Šojića u seriji filmskih komedija “Tijesna koža”. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu, a 1967. godine pridružio se Jugoslovenskom dramskom pozorištu kao mlad glumac u grupi poznatoj kao “Bojanove bebe”, koju je formirao Bojan Stupica.Narednih dvadeset godina ostvarivao je značajne uloge u predstavama poput “Protekcija”, “Kad su cvjetale tikve”, “Buba u uhu”, “Za kim zvono zvoni”, “Pučina”, “Kolubarska bitka”, “Valjevska bolnica”, “Narodni poslanik” itd. Neki od tih nastupa doneli su mu Sterijinu nagradu, “Ćuran” na “Danima komedije” u Jagodini, nagradu “Zoran Radmilović” te nekoliko godišnjih nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Gutović je također ostvario zapažene uloge u nekoliko filmskih komedija, uključujući četiri dela “Tijesne kože” (1982., 1987., 1988., 1991.), gdje je zajedno s Nikolom Simićem igrao jednu od glavnih uloga, postižući izuzetnu gledanost. Godine 1989., nagrađen je “Zlatnom arenom” u Puli za ulogu u filmu “Poltron”. Poslednjih decenija karijere isticao se i svojim “Kabareom”, gostujući širom sveta. Također je bio prisutan na Televiziji Pink, TV Fox i RTS, gde je obavljao ulogu TV voditelja i autor kratkih humoristično-satiričnih priloga.

 

Preporučujemo