Žarko Laušević napustio je ovaj svijet 15. studenoga, a jučer je ispraćen na počinak uz žalosne zvuke i suze svojih najmilijih, kolega i prijatelja. On će zauvijek ostati upamćen po svojim ulogama kojih je bilo puno. Opće je poznato da je Žarko otac troje djece. Njegov prvi brak s Majom rezultirao je rođenjem Asje i Dušana. Jana je, pak, njegovo dijete iz drugog braka s Anitom.

Potomci ove osobe zadržali su tradiciju privatnosti i suzdržavali su se od pojavljivanja u javnosti. Kako bi sačuvala svoju anonimnost, najstarija kći se na svom Facebook nalogu prezivala Dabović.Unatoč tome što je osvajala svojom ljepotom i talentom, Asja je ipak postala žrtva znatiželjnih pogleda. Asja također ima strast prema fotografiji, au njenim radovima često se pojavljuju živopisni pejzaži Crne Gore. Na čestim putovanjima u očevu rodnu zemlju upoznala je ljubav svog života Nikolu Boškovića. Godina 2014. obilježila je njihov brak, ali mladenkin otac nije bio na ceremoniji. Sumnja se da je odustao od dolaska zbog bojazni od moguće odmazde, zbog dvostrukog ubojstva koje se dogodilo u Podgorici 1993. godine, zbog kojeg je Laušević bio u zatvoru.

Nakon vjenčanja novopečeni par otputovao je u Ameriku, u Asjino rodno mjesto. Iako Asja osobno nije davala intervjue, detalji o njenom privatnom životu mogu se doznati iz izjava koje je Nikola dao medijima u Crnoj Gori.Njegov angažman u glazbenoj industriji traje nekoliko godina, a nedavno je predstavio album pod nazivom “Join the Groove” pod pseudonimom “Groovasheen”. U razgovoru za Vijesti ispričao je da posljednjih osam godina češće koristi engleski nego crnogorski. Iako mu nije cilj dominirati američkim tržištem, izrazio je zadovoljstvo što njegovi prijatelji slušaju glazbu i na engleskom i na crnogorskom jeziku.

Nikola je svoje formativne godine proveo u Podgorici, živeći s majkom i bratom. Nakon završetka studija na ETF-u nije ni slutio da će se jednog dana naći preko oceana. Nakon toga sam susreo suprugu koji živi u Chicagu. Veze koje dijeli udaljenost često su zamršene, ali i ona  i ja bili smo predani tome da to uspije. Kada sam prvi put posjetio njenu zemlju, posebno me privukla raznolikost koju Amerika posjeduje. Nakon što se nastanio u obećanoj zemlji, radio je na različitim poljima dok nije dobio poziciju u Appleu. Iako je zadovoljan svojim privatnim i profesionalnim životom, s crnogorskim je medijima podijelio kako žudi za svojim bivšim bendom, odmah iza svojih najmilijih. Nema sumnje da u Americi ima izuzetnijih bendova od našeg. No, postoji neopisiva harmonija koja nastaje kada nastupamo zajedno i ništa to ne može zamijeniti. Moj bend i ja željno iščekujemo svaki naš odlazak u Crnu Goru, ne samo zbog sviranja, već i iz raznih drugih razloga, kako je rekao  zet Žarka Lauševića.

Preporučujemo