Jedna od najpoznatijih voditeljki s naših prostora Nataša Pavlović odlučila je da s javnošću podijeli priču o svojoj najvećoj borbi. Poznata po svojoj vitkoj građi, voditeljka Nataša Pavlović stekla je znanje o kontroli kilograma još iz manekenskih dana, što je odavno postalo deo njenog životnog stila. Još od djetinjstva pazi na svoje prehrambene navike. Da sam sebi prepuštala onoliko koliko sam želela, nesumnjivo bih postala gojazna.

Kad god primijetim blagi porast svoje težine, odmah poduzimam akciju da skinem višak kilograma prije nego što postane previše za podnošenje. Posebno sam pazila na ishranu kada sam imala dvadesete, dok sam se bavila manekenstvom. Za to vrijeme uvijek sam bila gladna i morala sam paziti na veličinu porcija. Nataša je, govoreći za lokalne medije, priznala da se sa svojim kilogramima suočila sa najvećim izazovima kada je imala šesnaest godina. U tom trenutku svog života ugojila se skoro dvadeset kilograma, teška skoro sedamdeset kilograma. Međutim, uspjela je vratiti svoju težinu kroz specijalizirani plan obroka.

Kad god donesem odluku da skinem nekoliko kilograma, postajem odlučna osoba. Naglašavam da se ne upuštam u svoje omiljene poslastice i ne zamjeram drugima što uživaju u njihovim. Priznajem, izazov je odoljeti iskušenju, a ponekad čak i sanjam svoje omiljene slatkiše – oduvijek sam imala slabost prema njima. Najteži dio mog puta mršavljenja je odustajanje od slatkih poslastica, poput kolača, kolačića, čokolade i sladoleda. Međutim, kad god želim da smršam, prioritet mi je da ih izbacim iz ishrane. Nakon što sam smršala deset kilograma, odlučila sam svoju rutinu podijeliti sa drugim ženama.

Moj savjet je da gubite težinu postupno, čak i ako to znači da će to trajati duže, jer minimizira mogućnost iskusenja jo-jo efekta. Davno sam naučila da je najlakši način da smršate izbjegavanje kombiniranja ugljikohidrata i proteina. Nataša, u intervjuu za “Informer”, sugeriše da kada želi da brzo smrša, ona lično uzdržava od večere. Iako priznaje važnost spajanja pravilne prehrane sa slobodnim aktivnostima, smatra da je preskakanje večere efikasan metod. Voditeljka se osvrnula na njen put fizičke kondicije, napomenuvši da je održavala redovan režim treninga prije nego što je dobila dvoje djece i počela raditi na “Praktičnoj ženi”. Međutim, posljednjih godina, njihove brojne obaveze ometale su njihovu mogućnost pohađanja treninga. Kao rezultat toga, njena rutina vježbanja je uglavnom bila ograničena na jurenje za svojom djecom tokom aktivnosti na otvorenom.

Preporučujemo