Na domaćoj jugoslovenskoj sceni, Slatki Greh je započeo svoj uspon 1981. godine, a svi su odmah bili opčinjeni pjevačicom koja je bila izuzetna za to doba – dugačke noge, plava kosa, predivan glas – brzo je postala zaštitni znak za Sašu Popovića i čitavu grupu Slatki greh.Iako je Lepa Brena široko prepoznata kao istaknuta figura u folk glazbenoj industriji, postoji nekoliko aspekata njezinog života koji su i dalje relativno nepoznati javnosti. Zanimljivo je da je jedno od njezinih ranijih zanimanja bilo povezano s kolegom glazbenikom koji je bio mlađi od nje. Njezino putovanje u glazbenu industriju počelo je u mladosti, ali prije nego što se potpuno posvetila pjevanju, morala je obavljati različite poslove kako bi pomogla svojoj obitelji, budući da nisu živjeli u izobilju. Njen otac, medicinski tehničar, uzdržavao je peteročlanu obitelj svojom plaćom, dok je majka povremeno zarađivala šivanjem. Kada se 1979. Brena zbog studija preselila u Beograd, morala je pronaći posao iz nužde.U odgovoru na oglas za dadilju za njihovu kćerkicu Anu, ulogu je preuzela Brena. Mladi bračni par, Cveta i Tomislav, dodijelili su Breni stančić na Tašmajdanu gdje je brinula o njihovoj kćerki. Zanimljivo je da je kasnije otkriveno da je ta mala Ana koju je nekada čuvala postala poznata pjevačica, Ana Štajdohar, bivša članica grupe “Tap 011”. U medijima je ispričala intrigantnu anegdotu iz svoje prošlosti, prikupljenu od svojih roditelja, u kojoj je Lepa Brena, tada poznata kao Fahreta Jahić, brinula o njoj u skromnom stanu blizu Palilulske pijace, nadomak Tašmajdana. Brena je radila kao dadilja za Anu kada nitko drugi nije bio dostupan.

 

 

Ovo dirljivo iskustvo postalo je draga uspomena kako je Brenina karijera rasla, a Ana vjeruje da je imalo utjecaja na njezin glazbeni put. Važno je istaknuti da je Lepa Brena već više od četiri desetljeća istaknuta figura u glazbenoj industriji, s priznatim postignućima.Iako se čini da je Brena bezbrižna i neuznemirena kada nastupa na pozornici, njezini susjedi i sugrađani, zajedno s bliskom prijateljicom i susjedom, potvrđuju da je prošla kroz teška životna razdoblja. S osmijehom dobrodošlice, ova dugogodišnja prijateljica otvorila je vrata svog stana, spremna podijeliti neispričane priče o životu omiljene jugoslavenske pjevačice, koje javnost nije imala prilike čuti. Komšinica Mirsada, koja je gostovala u emisiji “Metar moga sela”, ima blizak odnos s Ifetom i njezinom majkom. Ifeta, starija žena koja je živjela sama, često je posjećivala Mirsadin dom, stvarajući snažnu vezu. Nadalje, Mirsada navodi svoje poznavanje Brene, Fakete i njihovog brata, što ukazuje na temeljito razumijevanje obitelji.Tijekom mladosti, susjeda Brene imala je priliku pratiti njezino školovanje te je s nama podijelila detalje njezinih akademskih sposobnosti, budući da joj je suprug u to vrijeme bio jedan od profesora. Susjeda se rado prisjećala Brene kao zadivljujuće osobe iz srednje škole koja je bila dobrog srca i uzor u zajednici. Njezina izuzetna inteligencija bila je očita jer je njezin suprug imao čast biti njezin učitelj. Kao studentica, Brena je bila izvrsna i redovito postizala visoke ocjene, što je bila rezultat njezine posvećenosti studiju i iznimnog truda.Njezina izvanredna odlučnost i neumorna upornost duboko su me impresionirale. Bez sumnje, ona je jedan od najizuzetnijih pjevača koje sam ikad sreo. Za razliku od drugih, potpuno je predana svojoj strasti prema pjevanju. Po mom mišljenju, ističe se kao najinteligentnija među svima, jer je mudro upravljala svakim zarađenim novčićem umjesto da ga troši bezglavo. Ta mudra odluka dovela ju je do izvanredne pozicije koju danas zauzima. Tijekom njihovog susreta, susjeda je imala priliku upoznati i Breninog supruga Bobu Živojinovića. Bračni status Brene ostao je netaknut, a njezino divljenje prema Bobi je očito. Često su se pojavljivali u susjedstvu, a neko vrijeme su boravili i u Grandu kada je Brenin otac Abid preminuo. Tada sam ih također posjetio.

 

 

Nadalje, kada je Ifeta umrla, bilo je imperativno da prisustvujem. Susjeda iznosi ove pojedinosti, osvjetljavajući izazovne trenutke s kojima se Brena suočavala u životu.Prema izjavama liječnika iz Beograda, majčina bolest toliko je uznapredovala da ju je jedva prepoznala. Unatoč teškoćama, ipak me je uspjela spomenuti jer sam najviše vremena provodila uz nju i nazvala me trećom kćeri. Također, jedna od Breninih školskih prijateljica spomenula je kako je doživjela nesretan gubitak roditelja. Nakon gubitka roditelja, postoji prekid određene veze, što čini situaciju još izazovnijom. Nagla promjena nastupa kada više ne živite na istom mjestu kao vaši roditelji i kada postajete emocionalno vezani za mjesta na kojima su pokopani. Kao što su primijetile moje sestre, udaljenost postupno dovodi do osjećaja odvojenosti od svega, što može biti prilično teško za nositi se s time. Sada, jedino što me sprječava da me obuzme nostalgija za prošlim ljubavima i bivšim partnerima jest činjenica da sam daleko od njih. Svjestan sam da to obuhvaća mnoštvo iskustava i emocija. Susjeda koja živi u istoj zgradi kao i Brena prisjeća se njezine dugotrajne privlačnosti. Zaista, posjedovala je živahnu i otvorenu osobnost, konstantno privlačeći pažnju i bila omiljena, sudjelujući u glazbenim nastupima i u centru za mlade, kao i u gimnaziji. Unatoč mogućim prekršajima određenih pravila u to vrijeme, susjeda tvrdi da je Brena pokazala potpunu nezainteresiranost za bilo što.

 

Preporučujemo