Danas vam donosimo jednu neobičnu životnu priču.U maju je Heather Vendert pretrpjela razarajući gubitak kada je njen suprug preminuo zbog povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći. Gubitak Stew-a bio je težak udarac za nju, ali dogodilo se nešto još razornije što nikada nije mogla očekivati. Heather se borila da prihvati smrt nekog dragog, zbog čega je svakodnevno posjećivala groblje. Ostavila bi svoju omiljenu marku cigareta i nježno cvijeće pored spomenika. Kako je vrijeme prolazilo, njen raspored se mijenjao i počela je posjećivati ​​odmorište samo jednom sedmično.

Nakon sahrane primijetila sam svježe cvijeće na grobu svakog vikenda dvije sedmice. Uprkos mojim upitima, njegovi prijatelji nisu mogli dati zadovoljavajući odgovor na moje pitanje da li su oni ti koji stoje iza ovog gesta. Kako nije imao rođake osim uže porodice, ostala sam u čudu ko bi mogao biti odgovoran za tako ljubazan čin.

Nakon što je shvatila kojim danima neko ostavlja cvijeće, odlučila je izmijeniti svoju dnevnu rutinu. Od tada je odlučila da obilazi grob petkom popodne ili subotom ujutro. Nakon mukotrpne dvomjesečne potrage, konačno sam naišala na osobu koju sam tražila. Slučajno, srela sam je na najneočekivanijim mjestima. Otišla sam do fontane, koja se nalazila otprilike 200 stopa od Stew-a, da operem ruke. Kada sam se okrenula, primetila sam ženu koja je izgledala kao da ima tridesetak godina, kako stoji i netremice gleda u spomenik. Drhtaj mi je prošao niz kičmu dok mi je um jurio od mnoštva misli. Da li je moguće da je Stu imao tajnog ljubavnicu? Sama sugestija takvog pojma bila je dovoljna da se Heather povuče u stanje emocionalne tjeskobe.

Kada je prišla ženi, obuzeo ju je osjećaj nelagode, zbog čega se smrznula na mjestu. Kada je Heder prišla ženi ona , nije znala kako da reaguje i samo je zurila u zemlju. Ubrzo nakon toga, nepoznata osoba joj je otkrila da Stu ima kćerku iz prethodne veze i da je to upravo ova mlada žena. Ova veza nastala je prije nego što je upoznao Heder, sa ženom koja je imala problem s drogom, što je rezultiralo njihovim razvodom. Stu u to vrijeme nije znao za trudnoću, a tek tri godine kasnije, nakon DNK testa, saznao je da je dijete njegovo. Od tada je povremeno održavao kontakt sa majkom i kćerkom. Heather je bila zatečena viješću; bila je duboko uznemirena činjenicom da je Stu toliko dugo skrivao od nje činjenicu da ima kćer s drugom ženom. Nakon toga su se dogovorili za sastanke na kafi, tokom koje su razgovarali i raščistili brojne stvari. Majra, žena s kojom je Heather razgovarala, dala je detaljan opis sebe, uključujući svoje ime i druge lične podatke. Međutim, Heder se nije mogla otarasiti pomisli šta bi još mogao da krije od nje, s obzirom da je uspeo da svoju ćerku drži skrivenom tako dugo.

Preporučujemo