Smatrana jednom od najljepših žena u arapskom svijetu, Amira-al Tavil, koja je nekada bila princeza Saudijske Arabije, spoj je suvremene i tradicionalne ljepote. Tamna kosa i oči samo joj pridonose privlačnosti. Dana 6. studenog 1983. Amira-al Tavil je došla na svijet u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije. Iako nije rođena kao princeza, titulu je dobila kada se udala za princa Al Walida bin Talala Al Sauda. Njihov brak trajao je od 2008. do 2013. godine.

Nakon što je dobila prestižnu titulu princeze, Amira-al Tavil se posvetila zagovaranju prava žena u Saudijskoj Arabiji. Jedan od razloga za koje se zalagala bilo je priznavanje prava žene na nasljedstvo. Dodatno, zalagala se za žensko skrbništvo nad djecom nakon razvoda i pravo žena da upravljaju vozilom. Kao rezultat svog angažmana u feminističkom pokretu, stekla je svjetsku slavu i zaslužila divljenje brojnih moćnih žena. Unatoč razvodu od princa, Amira-al Tawil zadržala je srdačan odnos s bivšim suprugom. Godine 2018. stupila je u brak s Khalifom bin Buti Al Muhairijem, koji je milijarder. Ceremonija vjenčanja održana je isključivo u Parizu.

Možete li mi dati više konteksta ili informacija koje mogu upotrijebiti za ponovno stvaranje teksta? Bez dodatnih informacija ne mogu pružiti točnu i smislenu rekreaciju. Na početku je spomenuto da bivša princeza, Amira-al Tavil, ima jedinstven spoj suvremenih i konvencionalnih elemenata. Iako je često viđaju ogrnutu hidžabom, ona izaziva stereotipe povremeno ga skidajući. Nadalje, i dalje je aktivno uključena u humanitarne napore i redovito obavještava svoje brojne pratitelje na društvenim mrežama o svojim filantropskim aktivnostima. Suprotno tome, Sheikha Mahra Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, omiljena kći vladara Dubaija, Sheikha Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, poznata je po nepoštivanju islamskih zakona i trošenju pretjerano velikih količina novca. Smatra se jednom od najbogatijih i najljepših arapskih princeza.

Tijekom svog života nijednom nije nosila hidžab, što je dokaz slobode koju joj je dao njen otac, koji je dopustio njene slobode koje nisu bile omogućene njegovim drugim kćerima. U dobi od 28 godina ostala je neudana i isticala se među ženama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, izbjegavajući tradicionalnu odjeću i veo. Rođena s imenom Kristina, roditelji su ga promijenili u arapsko ime. Sheikha Mahra je često posjećivala javna događanja i uživala je biti u javnosti, za razliku od ostalih kćeri i žena arapskih vladara. Njezin status slavne osobe čak je dokumentiran u raznim časopisima, a održavala je aktivnu prisutnost na društvenim mrežama. Neki nagađaju da je utjecaj njezine grčke majke odigrao ulogu u njezinoj sposobnosti da živi tako otvoreno. Njezini su roditelji bili u dugom braku i dvoje djece.

Preporučujemo