Nacionalnu pažnju izazvala je priča o mladom Zlatiborcu koji je ispunio svoj životni san. Luka Crepuljarević je iza sebe ostavio sigurnost i poznatost urbanog života da bi se naselio u Semegnjevu, malom zaseoku na Zlatiboru, sa jedinstvenim ciljem očuvanja zaostavštine svog dede. Luka je transparentan u svim aspektima svog života, o čemu svjedoči i njegov Instagram profil na kojem dokumentuje svoja iskustva sa stočarstvom i životom u seoskom domu. Uz to, Luka je vrijedan student i farmer koji je odlučan da ostvari svoje ciljeve. Njegova odluka da prihvati seoski način života je rijetkost među mladim muškarcima u moderno doba. Uglavnom svi bježe sa sela a ne obrnuto.

 

Luka je tokom svog gostovanja na Jutru na Prvoj podelio svoja uverenja i težnje. On se vatreno zalaže za ruralni život i ohrabruje pojedince da se bave svojim strastima, čak i ako ih društvo ne smatra tipičnim. Da bi to ilustrovao, ispričao je svoje iskustvo kao poljoprivrednik i student koji živi na selu. Upitan o temi svog nastupa, Luka je istakao važnost tačnosti i raspitao se o tačnom vremenu dolaska. Pojasnio je da mu je uvijek na prvom mjestu dobrobit stoke, što zahtijeva strogu rutinu hranjenja, odmora i pravovremenog otvaranja štale, što garantuje da nikada ne kasni.

Kroz vrijeme života na selu, Luka je shvatio značaj discipline. Razumije potrebu da se svojoj stoci obezbijedi odgovarajući nivo brige i pažnje. Uprkos svom akademskom uspjehu, Luka je duboko vezan za svoj način života na poljoprivredi. Cilj mu je proširiti svoje vještine upuštanjem u svijet proizvodnje domaćeg sira. Lukina posvećenost svom imanju nije omela njegovo akademsko bavljenje, jer je sve kolokvijume i ispite mogao da položi za samo godinu dana po povratku u svoje zlatiborsko selo. Evidentno je da je sudija veoma posvećen svom obrazovanju.

Ustrajući s nepokolebljivom odlučnošću, oni nastoje da završe svoje fakultetsko obrazovanje u predviđenom roku, postavljajući na taj način temelje za prosperitetnu budućnost. Dok neki ljudi nisu shvatili svoju odluku da ostanu na selu i bave se poljoprivredom u mladosti, bilo je drugih koji su im pružili potrebnu podršku i ohrabrenje. Kao rezultat toga, značajno su proširili svoju imovinu i trenutno žive u svom selu, vode zadovoljan život dok se bave svojom strašću. Luka je za RINU objasnio da je unutrašnji mir koji je stekao neprocjenjiv i da predstavlja izuzetan primjer mladim pojedincima za uspjeh u ruralnim sredinama.

Preporučujemo