Milena Dravić, poznata ličnost pozorišne zajednice, danas bi napunila 83 godine. Njena prerana smrt pre pet godina gurnula je Beograd, Srbiju i okolni region u duboku žalost, čineći oktobar posebno melanholičnim mesecom. Njen lik idalje živi u svim ulogama koje su ostale iza nje. Međutim, veruje se da je sada otišla u večnost, i ponovo se sastala sa svojim voljenim suprugom Draganom Nikolićem, koji je bio ljubav njenog života.

Njihova ljubav je bila toliko jaka da je trajala do njihovih poslednjih trenutaka. Milena i Dragan su se venčali 1971. dok su bili na pauzi od snimanja. Iako nisu imali djece, njihova ostavština uključuje izvanredne nastupe na televiziji i na platnu, kao iu pozorištu uživo. Osim toga, bili su duboko uloženi u filantropiju i pomogli brojnim pojedincima kojima je to bilo potrebno. Unatoč tome, zbog svoje skromne naravi nikada nisu govorili o svojim dobronamjernim postupcima. Milena je svoju nećaku obasipala istom ljubavlju i brigom kao i sopstvenu decu.

Rade, istoričar umetnosti sa prebivalištem u Švedskoj i Milenin brat, ima ćerku Vericu Lulu Dravić. Verica veoma liči na slavnu glumicu, pa neki poveruju da je Milena smatra svojim detetom. Lepa sećanja na njenu dragu tetku i dalje mame osmeh na Vericino lice. Milena, moja voljena tetka, nikada nije tražila slavu ili status slavne ličnosti. Čak i trenutno, nisam u mogućnosti da pružim nepristrasan prikaz njegovog kulturnog značaja i uticaja koji je imao na druge.

Verica je na Milenu i Dragana gledala kao na roditeljske figure, pružajući joj istu toplinu i mudrost kao i njeni roditelji. Njegova ljubav prema njoj je uvek bila nežna i puna ljubavi, nikad sažaljiva, i to je ostalo nepromenjeno nekoliko decenija. Imala je inherentni instinkt da bude zaštitnički nastrojena prema njoj, često pokazujući to bezbrižnim naborom usana. Ova osobina nije bila nešto što je naučila kroz iskustvo, već nešto urođeno u njoj. Uprkos ogromnom osećaju tuge i praznine koji je ostao nakon njenog odlaska, bilo je i obilje dragih uspomena koje su nastale do kraja njihovog zajedničkog vremena. Kako je rekla nećaka Milene Dravić, ove uspomene su zaista neprocenjive.

Preporučujemo