Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je stalno u pokretu i izvršava brojne obaveze. Prilikom posjete Ruskom domu u Beogradu predsjednika Aleksandra Vučića srdačno su dočekali Jevgenij Baranov, direktor Ruskog doma i Aleksandar Bocan-Harčenko, ruski veleposlanik. Prilikom tog događaja, predsednik Vučić je napomenuo da je tokom svog detinjstva često posećivao tu ustanovu gde je rado gledao svoj omiljeni crtić.

 

Stanje odnosa je vrlo povoljno, posebice na području kulture. Osobno imam i posebnu vezu, jer moj otac gaji duboko divljenje prema svemu što je rusko, a mene vežu lijepa sjećanja na gledanje ruskih crtanih filmova, poput “Konjića Grbonjića”, tijekom mog odrastanja. Ta su iskustva ostavila trajan dojam na mene, rekao je Vučić.

 

Uz gledanje filma o Rusiji i Srbiji, predsjednik je izrazio namjeru da svog najmlađeg sina Vukana upiše u Ruski dom kako bi mu olakšao učenje ruskog jezika. U obilasku je naveo da je s ocem dolazio na ovo mjesto kako bi gledao crtane filmove, posebno se prisjetivši “Konjića Grbonjića”. Dvorana je evocirala uspomene na ta vremena, iako je primijetio da se čini da je sada uređenija. Samo da znate, ovaj animirani film proizveden je u Sovjetskom Savezu 1947. Inspiriran je bajkom pod nazivom “Konj Grbonjić” autora Petra Eršova. Scenarij i režiju vješto je snašao Ivan Ivanov. Zanimljivo je da je 1975. godine Ivanov napravio novu verziju filma koja se prikazivala u kinima diljem bivše Jugoslavije.

 

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je kao nježna uspomena uručena slika, knjige i članska karta biblioteke. Na kraju njegove posjete ostavio je snažnu poruku srpskom i ruskom narodu. Moć Srbije je ogromna i čini je neotpornom na pokušaje zlonamjernih pojedinaca da je potkopaju svojim negativnim primjedbama. Pravo prijateljstvo između dva naroda ne može se zanemariti u teškim vremenima, jer ono prestaje biti istinsko ako se može lako odbaciti.

Preporučujemo