Uprkos skepticizmu medicinske zajednice i upozorenjima o nepremostivim rizicima, mlada majka po imenu Bobi krenula je protivno i nastavila trudnoću, rodivši sedmoro djece. Ovaj čudesni podvig prkosio je svim pesimističnim prognozama. Vjerovali ili ne svih sedam beba je preživjelo i danas su odrasli ljudi. Sedmorke su danas su na putu da proslave svoj 26. rođendan u novembru 2023. Prije rođenja sedmorica, Bobbi i njen suprug Kenny imali su tipično američko domaćinstvo sa svojom kćerkom Mikaylom i tražili su pomoć da prošire svoju porodicu. Niko nije mogao da predvidi da će Bobi roditi čak sedam beba. Sa ukupno devetoro djece, njihova porodica je daleko od obične.

Prije liječenja od neplodnosti, par je upozoren na mogućnost “višestruke” trudnoće. Iako je psihički bila spremna za dvoje djece, Bobbi je bila zatečena kada se pojavila stvarnost njezine situacije. Kenny se živo sjeća dana kada je sa nestrpljenjem čekao vijesti od ultrazvuka, samo da bi čuo kako Bobbin glas drhti dok je izvještavala da nosi sedam fetusa. Obojica su bili nepoverljivi. Stručnjaci navode da je vjerovatnoća da će se roditi zdravo dijete bez neuroloških ili fizioloških problema bila samo 50% u slučaju trojki. Nadalje, gotovo polovina svih višeplodnih trudnoća rezultira pobačajem. Bobbina trudnoća se smatrala visokorizičnom, a stručnjaci su je pažljivo pratili tokom njenog trajanja. Zahvaljujući timskom radu perinatologa, neonatologa, respiratornih terapeuta, medicinskih sestara i anesteziologa, septupleti su dostavljeni u Medicinski centar Iowa devet sedmica ranije bez ikakvih komplikacija.

Nakon oko dva mjeseca provedena u bolnici nakon rođenja, svih sedmoro novorođenčadi uspjelo je ne samo da preživi, ​​već i napravi značajan napredak u svom razvoju. Bobbi je bila suočena sa zastrašujućom odgovornošću brige o svojoj novorođenčadi, koja je uključivala korištenje zapanjujućih 42 boce mlijeka i 52 pelene svakog dana. U početku joj je porodica pružala ključnu pomoć i ohrabrenje. Od djece, dvoje je rođeno sa cerebralnom paralizom i morali su biti podvrgnuti brojnim operacijama kako bi mogli hodati bez ikakve pomoći. Vrijedi napomenuti da se jedan od braće i sestara, Alexis, čak takmičio na takmičenju koje je bilo isključivo za djecu sa posebnim potrebama.

Kako su djeca vremenom sazrevala, odgovornost brige o njima dijelili su volonteri i dadilje, smanjujući opterećenje i za Bobbyja i za Kennyja. Bobi je polako nastavio sa poslom, ali sa kraćim radnim vremenom, dok je Keni istrajao u fabrici metala. Djeca su pomagala majci u kućnim poslovima dok su odrastala, a djevojčice su pokazivale posebno umijeće u kuhinji i pripremanju ukusnih jela. Dječake je, s druge strane, otac učio važnosti napornog rada, koji im je dodijelio zadatke kao što su pranje automobila ili grabljanje travnjaka.

Preporučujemo