Branku Katić, talentiranu glumicu, oduvijek je bilo lako prepoznati po upečatljivo velikim plavim očima i dugoj bujnoj kosi. Ona je ostvarili niz poznatih uloga u domaćim filmovima i serijama.  Kosa joj je često svijetlo plava i može varirati od potpuno ravne do blago raščupane. Kako je vrijeme prolazilo, a zahtjevi njezinih različitih uloga rasli, Branka Katić mijenjala je svoj izgled. Kako bi postigla željeni učinak, modificirala je boju kose te dužinu i stil frizure.

Tijekom svoje karijere, ljupka glumica pokazala je svoju spremnost na bilo kakvu transformaciju u službi visokokvalitetnog projekta. Unatoč tome što je brojne godine provela živeći i radeći u inozemstvu, njezin pristup glumi ostao je uglavnom dosljedan. Branka je doživjela veliku radost kada se vratila na daske Beogradskog dramskog pozorišta, jer je to simboliziralo suštinu njenog postojanja. Od odluke da se vrati na domaću scenu, živi u Engleskoj i Srbiji. Česta putovanja podnosi s lakoćom, a to dokazuje i njezina izjava za medije da je čeznula za uzbuđenjem kazališne publike. Ta se strast očituje u njezinom sudjelovanju u brojnim značajnim predstavama i stalnom prihvaćanju novih uloga. Alia Luke režirala je premijeru drame Georgea Orwella “1984”, koju su izveli ona i njezini kolege. Njezino tumačenje u predstavi privuklo je pozornost publike, potaknuvši intrige u široj javnosti.

Izgled glumice Branke Katić bitno je izmijenjen frizurom. Nijansa odjevnog predmeta podsjeća na nijansu koju ona sama preferira, iako duljina komada podsjeća na odjeću koju su obično nosile žene srednjih godina tijekom 1980-ih. Štoviše, uvijene šiške koje se bave pojedinačnim sportovima također podsjećaju na frizure iz istog doba. Čini se da je perika predmet nagađanja, a mnogi smatraju da Branka kostimografu nije dala puno slobode da s njom eksperimentira. No, iza ove pretpostavke teško je dokučiti istinu, jer je Branka poznata po predanosti i nesebičnosti u svim aspektima svog rada.

Nedvojbeno je da je njezina nedavna transformacija uzburkala medije i potaknula znatiželju javnosti da prisustvuje kazališnoj predstavi. Glasine sugeriraju da je njezina obitelj, uključujući njezine sinove Luisa i Joea i supruga Giuliana Farina, obećala da će pokazati svoju podršku tako što će biti prisutni u publici i pljeskati joj u nadolazećoj predstavi.

Preporučujemo