Mina Lazarević je jedna od popularnijih glumica u Srbiji koju gledaoci pamte najviše po ulozi u seriji Porodično blago.Međutim malo je poznato da je ona vodila tešku brobu sa bolešću. Nakon što je skupila pregršt kazališnih i televizijskih uloga, talentirana glumica Mina Lazarević suočila se s bolešću koja joj je promijenila život i potpuno preokrenula put do uspjeha.

Bolest Mine Lazarević, koja je bila podmukle prirode, vremenom je polako napredovala. Glumica je i sama primijetila da nešto nije u redu, no odlučila je ne poduzimati ništa do posljednjeg trenutka.

Zanemarivanje fizičkih znakova koje sam primao nije imalo nikakve veze s nedostatkom razumijevanja vlastite dobrobiti ili nesposobnošću da se pozabavim time. Nažalost, naslijedila sam istu osobinu kao moja baka i majka, gdje su potrebe članova moje obitelji ispred mojih.

U jednom trenutku dolazi neizbježan trenutak kada se mora nešto poduzeti. U početku sam bio nesvjestan činjenice da nešto nije u redu i da je nužan kirurški zahvat. Čak sam planirao nastaviti sa svojim nastupima. Međutim, pokazalo se da je problem u mojoj štitnjači. Po primitku nalaza postalo je jasno da je neophodna još jedna operacija jer je utvrđeno da je zloćudna.

Nakon što sam dobio tu informaciju, krenuo sam prema autu da kroz suze ispustim emocije, kako to često biva. Tijekom tih slučajeva, neodoljive misli preplave vaš um, čineći ga nemogućim pronaći utjehu. Dobrobit djece i mnoštvo zadataka koji zahtijevaju pozornost počinju zaokupljati vaše misli, kako je glumica izrazila u televizijskoj seriji “Survivors”.

Nakon potresnog otkrića njezine bolesti, Mina se podvrgnula kirurškom zahvatu potpunog uklanjanja štitnjače. To je označilo početak njezine prave borbe dok se borila s nemogućnošću normalnog govora dulje od godinu dana. Ipak, ustrajala je u borbi, odbijajući dopustiti da je obuzme očaj.

 

Nakon postupka, moje glasnice su bile u neredu, zbog čega nisam mogao komunicirati ili pjevati na svoj uobičajeni način. Nakon što sam čuo uvjeravanje liječnika da će minimizirati rez kako bi osigurali njegovu neprimjetnost, iskreno sam odgovorio: “Ne brini se oko toga, samo se usredotoči na moje glasnice; one su moj pojas.”

  • Unatoč privremenom gubitku glasa, ustrajao sam i odbio se predati. Ova vokalna prepreka trajala je više od godinu dana, ali sam ipak ustrajao u govoru i pjevanju. Nakon ovog izazovnog razdoblja, nastavio sam s nastupima uživo s nepokolebljivom odlučnošću, odbijajući podleći takvom neuspjehu, kao što je Mina otkrila tijekom gore spomenutog showa.

Unatoč pokušajima da svoju bolest prikrije od djece, na kraju je odlučila otkriti razloge zbog kojih se loše osjeća i što je u negativnom raspoloženju. Ispričala im je da je bila podvrgnuta operaciji, ali ih je uvjerila da će se potpuno oporaviti.

 

Doživjela sam situaciju u kojoj sam uložila ogromne napore da prikrijem da sam operirana. Čak ni djeca oko mene nisu razumjela moju situaciju i pitala su se zašto sam stalno potištena. Kao odgovor, okupio sam ih pred sobom i objasnio im: “Mama je prošla operaciju, ali budite uvjereni, oporavit će se. Iako se mogu osjećati umorno i povremeno neraspoloženo, molim vas za razumijevanje.”

Svoju ispovijest u spomenutoj emisiji Mina je zaključila naglašavanjem važnosti pronalaženja ravnoteže kada je u pitanju otkrivanje informacija djeci. Ključno je ne prešutjeti im sve, ali i ne zatrpati ih nepotrebnim detaljima. Umjesto toga, ona predlaže objašnjavanje stvari na način koji je prikladan za njihovo razumijevanje.

Biografija:

  • Rođena 1975. godine u Beogradu, Mirjana Mina Lazarević djetinjstvo je provela u Bloku 45 na Novom Beogradu, zajedno sa roditeljima. Njen otac Ljubiša radio je kao dirigent, a majka Marija posuđivala je glas u horu Pozorišta na Terazijama. Minin skladan odnos sa starijim polubratom s očeve strane ne čudi s obzirom na njihovu zajedničku glazbenu pozadinu.

Glazba je od najranije dobi postala sastavni dio Minina života. Svoj klavirski put započela je s tri godine, a s pet je upisala osnovnu glazbenu školu. S osam godina Mina je već sudjelovala na državnim i saveznim natjecanjima. Osim bavljenja glazbom, bavila se i atletikom, trenirajući sprinterske discipline na Partizanovom stadionu. Sa 16 godina završila je srednju glazbenu školu i željela nastaviti studij u Moskvi. Međutim, zbog okolnosti koje su vladale u bivšoj Jugoslaviji tijekom ranih 1990-ih, Mina je morala ostati u Beogradu.

Odlučivši se za glumom, upisala je Glazbenu akademiju u Beogradu umjesto u Rusiji. No ubrzo je shvatila da je njezin pravi poziv u svijetu izvedbenih umjetnosti. Surađujući s glumicom Nadom Blam, Mina se marljivo pripremala za prijemni ispit na Fakultetu dramskih umjetnosti. Srećom, primljena je u cijenjenu klasu profesora Vlade Jeftovića.

Tijekom studija imala je privilegiju učiti od uglednih mentora poput Ljubomira Bandovića, Nataše Šolak, Andreja Šepetkovskog i mnogih drugih. U dobi od 22 godine, ponosno je diplomirala na programu i započela novo poglavlje svog života kao majka, dočekavši svog sina Luku.

Preporučujemo