Stojanka Novaković poznatija pod umjetničkim imenom Stoja, napravila je korak unazad od aktivnog nastupa, dostigavši ​​vrhunac karijere pre dvadeset godina. Uprkos tome što je dobila priznanja u okviru svog žanra, Stoja je vešto čuvala svoju privatnost, štiteći se od radoznalog pogleda javnosti.

  • Iako drži venu tajne oko svog privatnog života i retko o tome govori u javnosti, jednom prilikom se otvorila tokom intervjua za emisiju “Iz profila”, iskreno podelivši nedaće sa kojima se susrela u mladosti. Istaknuta narodna umjetnica je u najnježnijoj dobi uspješno preuzela ulogu majke i zdušno je prihvatila. Sa 17 godina, Stojanka Novaković stupila je u brak i ubrzo potom dočekala sina Milana. Bila je jako mlada, ali je priznala i da je bila mnogo uplašena.

Malo je znala za iskušenja i nevolje koje su je čekale; tragično, njen voljeni muž je prerano preminuo u nesreći, ostavljajući nju i njihovo dijete bez doma i sredstava za izdržavanje. Morala je na sve načine da se izbori da im obezbijedi najpotrebnije. U mladosti sam ušla u duboku i njegovanu ljubav sa muškarcem, što je rezultiralo našim brakom kada sam imala samo 16 godina. Godinu dana kasnije, sa nepunih sedamnaest godina, bila sam presrećna što sam svog sina Milana dočekala na ovom svetu.

Uz podršku i blagoslov mog supruga, krenula sam na muzičko putovanje, posudivši svoje talente bendu. Međutim, spokoj mog života narušen je kada sam napunio 19 godina i doživio razornu nesreću. Od tog trenutka pa nadalje, moje okolnosti su se pogoršale.

Porodica mog muža, lišena ikakve naklonosti prema meni, od samog početka me je smatrala ništa drugo nego neprijatnošću. Njihova bezdušnost je dostigla nezamislive visine kada su, na sam dan sahrane mog muža, bezosjećajno izbacili mene i moje malo dijete iz našeg doma.

Zbog nagle situacije nisam mogao da skupim svoje stvari, ostavljajući me bez ičega. Dok gledam u nevino lice svog djeteta, neodoljiv osjećaj neizvjesnosti obuzima moje misli, ostavljajući me nesigurnom šta me čeka na putu. Prije te važne prilike, kada sam donijela životnu odluku da stupim u brak, moji roditelji su jasno dali do znanja da sam od sada nepoželjna u njihovom domu.

Cijeli taj dan, od jutra do kasnih noćnih sati, besciljno sam lutao seoskim krajolicima, a moji izmučeni jauci odjekivali su praznim ulicama. Činilo se kao da je samo moje postojanje lelujalo na ivici neizvjesnosti tokom tog haotičnog perioda. Tokom narednih meseci, moj sin i ja smo boravili sa mojim prijateljem, često delili poslednju šoljicu kafe i poslednji komad hleba.

  • Da bih prehranila svoje dijete, uporno sam nastupala po kafanama i pjevala, pazila da na stolu bude hrane. Ovaj naporan period iz mojih ranih godina prepričava i pevačica, prenosi Story. Sin Stoje Novakovića je više godina zaposlen na psihijatrijskoj ustanovi “Laza Lazarević”. Nakon decenijskog boravka u Australiji, Milan se vratio u Srbiju i uspešno završio srednju školu.

Nakon toga je osigurao zaposlenje u odabranoj struci, a jedina fotografija koja bilježi trenutak s njegovom majkom ekskluzivno je dostupna za gledanje na ovoj lokaciji. Prema novinskom izvoru, Milan je imao nepokolebljivu odlučnost da samostalno krene kroz život i odbijao je bilo kakvu finansijsku pomoć svoje majke.

 

Milan je dugo boravio u Australiji pod starateljstvom Stojinog poznanika, marljivo krčeći napredan profesionalni put. Nakon Milanovog uspona i priznanja, Stoja mu je uputila ljubazan poziv da se preseli u Srbiju i deli njen dom. Po završetku srednje škole, Milan je ubrzo stupio u brak i prihvatio očinstvo, zbog čega je morao tražiti posao. Stoja, uvek dobronamerna duša, predložio je ideju o osnivanju privatnog preduzeća kako bi Milan mogao da prehrani svoju porodicu.

  • Nažalost, on je odbio ovu velikodušnu ponudu, izražavajući nezainteresovanost. Milan je trenutno zaposlen kao medicinski tehničar kod Laze Lazarevića i na ovoj poziciji je od svog osnivanja. Zahvalan je na Stojinoj finansijskoj pomoći, ali je prihvatio stan koji mu je ona kupila pre nekoliko godina. Prema pouzdanom izvoru, Milanova težnja je ili da nastavi rad u bolnici ili da istraži mogućnosti u inostranstvu koje bi mu omogućile veću zaradu u profesiji.

U prethodnom intervjuu, pevačica je izrazila najveće divljenje svom jedincu. Tokom nastupa u emisiji “Iz profila”, pevačica je sa ponosom pohvalila Milanovu jaku radnu etiku i odlučnost. Iako možda nije uvek fizički prisutna, pevačica je veoma ponosna na čoveka kakav je Milan postao nakon što je završio medicinsku školu i obezbedio posao u bolnici.

Preporučujemo