Ako tražite ukusnu, pečenu ugodnu hranu, imamo odličnu preporuku. Nema potrebe za komplikovanim rastezanjem kore, odleđivanjem lisnatog tijesta ili brigom da ćete zaboraviti da kupite kanelone. Sve što je potrebno je malo truda da ispečete nekoliko  palačinki. Ovo je idealan prijedlog za brzi i ukusan ručak ili večeru.

Da biste pripremili ovo ukusno jelo, počnite tako što ćete umutiti tijesto za palačinke, a istovremeno isperite luk i dodajte ga u mješavinu sa mljevenim mesom. Ispecite palačinke i uverite se da su lepo zapečene. Ova poslastica služi i kao odličan ostatak obroka za naredni dan. Palačinke koje se peku u rerni umesto da se peku na ringli obično se nazivaju pečenim palačinkama.

Sastojci:

Recept predviđa ukupno 300 grama mljevenog ili mljevenog mesa.
Ukupna potrebna količina brašna je 250 grama.
U pitanju je količina pavlake tačno 250 mililitara.
Mjerenje mlijeka koje se sastoji od dvije stotine i pedeset mililitara.
Zapremina mineralne vode od 100 ml.
Dva jaja
jedan luk.
Jedna šargarepa
Jedna pojedinačna porcija senfa mjeri samo jednu čajnu žličicu.
Tabasco sos
ulje
Sol i biber

 

Priprema:

Započnite miješanjem jednog jajeta i 150 ml mlijeka u posudi za miješanje. Zatim u zdjelu dodajte brašno i prstohvat soli i dobro izmiješajte sastojke. Nakon toga ulijte malo mineralne vode i malo ulja i ponovo promiješajte sastojke. Ostavite smjesu da odstoji 30 minuta prije pečenja palačinki. Kada je smjesa za palačinke ostavljena da se odmori, odvojite vrijeme da isječete luk na kockice i prodinstajte ga na maloj količini ulja dok ne postane proziran. Nakon toga u šerpu sjedinite šargarepu narezanu na kockice i ostavite da se krčka dok šargarepa ne dobije željenu mekoću. Nastavite tako što u šerpu dodate meso, posolite i pobiberite po ukusu. Pazite na smjesu dok se krčka, dodajući vodu po potrebi da ostane vlažna. Kada je gotovo, sklonite ga sa vatre i ostavite da se malo ohladi. Provjerite da li je potrebna dodatna sol prije nego što u smjesu dodate senf i malu količinu Tabasco-a. Prvo stavite mesnu smjesu na palačinke. Zatim poređajte palačinke i hrpu mesa u posudu za pečenje. Pokrijte hrpu mješavinom preostalog jaja, mlijeka i pavlake. Pecite jelo na 200 stepeni oko 20 minuta.

Preporučujemo