Ako imate problema da odlučite šta ćete jesti za ručak, preporučujemo vam klasični obrok – punjene paprike.Punjene paprike su slano jelo koje se pravi tako što se izdubljene paprike pune kombinacijom sastojaka kao što su mleveno meso, pirinač, povrće i začini.

Paprike se zatim peku ili kuvaju dok se fil ne skuva i paprike ne omekšaju. Ovo jelo je popularno u mnogim kulturama i često se služi kao glavno jelo. Može se prilagoditi individualnim preferencijama ukusa variranjem sastojaka koji se koriste u punjenju.

Sastojci:

U pitanju je petnaest paprika.
Kada je u pitanju mleveno meso, 800 grama je uobičajena količina koja se koristi
Potrebna količina luka je 250 grama.
Količina potrebna za ovaj recept je tačno pet čena belog luka.
Težina šargarepe je 100 grama.
Sto pedeset grama pirinča.
Nekoliko listova peršuna.
Jedno jaje
Posolite, pobiberite i dodajte suve začine po želji.
Jedna kašika sitne crvene paprike.
Potrebno je otprilike 800 mililitara prokuvanog paradajza.

Kada je riječ o ulju, uobičajena mjera je otprilike 30 ml.
Jedna kašika brašna.

 

Priprema

Za početak pripreme jela počnite tako što ćete izdubiti i oprati paprike. Nastavite da sjedinite meso sa seckanim lukom, belim lukom, rendanom šargarepom, pirinčem, jajetom i začinima. Kada punite paprike, vodite računa o tome da u sredini bude mala rupa koja će ublažiti bubrenje pirinča tokom kuvanja. Punjene paprike stavite u tepsiju, pa ih prelijte kuvanim paradajzom i vodom. Kuhajte ih na laganoj vatri oko sat i po, a ako se paprike dignu od soka, pritisnite ih tanjirom. U posebnom tiganju na zagrejanom ulju brzo popržite brašno da porumeni jelo. Pustite da se još malo kuva pre nego što ga poslužite zajedno sa pire krompirom.

Preporučujemo