Mnogo je slavnih pjevača narodnjaka na našim prostorima, ali malo ko je napravio udarne i emotivne numere kao pjevač Sinan Sakić. On već nekoliko godina nije među nama jer je umro u 62. godini života nakon neuspjele transplantacije jetre, a to je sve prouzrokovao život pun poroka o kom se može i film snimiti. Ovaj čovjek je toliko bio voljen na Balkanu da je često držao koncerte na Tašmajdanu i zadnji je održao prije sedam godina.

 

Sakića je toliko publika voljela da je brzo rasprodavao sve, a jedne godine na Tašmajdanu, momak iz publike mu je ljubio cipele. Kaže se da je Sinan svaku pjesmu pjevao iz srca i da su ga neke pjesme poput “Oče moj” znale rasplakati u studiju jer je rano u životu izgubio svog oca.

 

Ljubav je pronašao u 1981. godini i ima četvero djece, a dosta je često išao u Indiju od 1996. godine pa nadalje. Prvo je otišao tamo da potraži pomoć za sina koji je patio od opekotina, a kasnije je toliko zavolio meditaciju da su on i njegova porodica često tamo išli i njegova kćerka je u Indiji završila studij.

 

Zbog svog odnosa sa Indijom, Sinan je sa islama prešao na budizam i to ga je učinilo jako sretnim. Dosta je volio da pije viski i ponekad se i drogirao, do te mjere da su ga policajci zaustavili i našli mu drogu u donjem vešu. Znao je čak da prokocka 50.000€ za jednu noć! Preminuo je prije šest godina nakon neuspjelog liječenja u Tuzli i neuspješne transplantacije jetre u Italiji.

Preporučujemo