Ognjen Amidžić postao je otac po drugi put. On i njegova supruga Mina postali su roditelji malenog dečaka kojem su dali neobično ime. Već su odavno odlučili nazvati svog sina Perun, muško ime koje potiče od imena vrhovnog Boga u slovenskoj mitologiji, gospodara groma i kiše. Iz tog imena su se razvila imena Perunka i Peka.Naziv “Perun” potiče iz praslovenske reči, koja je izvedena iz indoevropskog korena “per” ili “perk”, što znači “udariti” (jako, silovito udariti) ili “rasprsnuti”. Dodatno, sufiks “un” označava osobu koja izvršava tu radnju.Ognjen Amidžić, srpski voditelj i muzičar, rođen je 17. juna 1975. godine u Šapcu, gde je završio gimnaziju. Živi u Beogradu. Njegov otac Zoran, novinar, poginuo je 1991. godine prateći ratnu reportažu u Hrvatskoj. Ognjen je počeo svoju karijeru na TV Šapcu, vodeći muzičku emisiju “Vi-Džej 015”. Zahvaljujući stipendiji RTS-a nakon očeve smrti, radio je u Jutarnjem programu, Dnevniku i kao voditelj emisije “Garaža”. 2001. godine prešao je na TV Pink, gde je inovativno oblikovao Jutarnji program, u kojem je nosio pidžamu, a gosti su mu dolazili u krevet. Nastavio je s emisijama poput “Balkan net”, “Džekiranje”, “Najbolji prijatelji” i “Sav taj Pink”.Godine 2005., Ognjen Amidžić je zajedno s preminulim glumcem Marinkom Madžgaljem osnovao muzičku grupu Flamingosi. Prvi album pod nazivom “Razum i osećajnost” objavila je produkcijska kuća City Records. Sledeće godine, zajedno s preminulim džez-folk pevačem Luisom, nastupili su na Beoviziji s pesmom “Ludi letnji ples” i osvojili prvo mesto. Međutim, na Evropesmi su zauzeli drugo mesto, budući da im članovi žirija sa RTCG nisu dodelili nijedan poen. Grupa “No name” je pobedila, ali publika je jasno pokazala svoj favorit. Kao rezultat toga, Srbija i Crna Gora nisu imale predstavnika na Pesmi Evrovizije u Atini.

 

 

Te iste godine, Ognjen i Marinko su snimili album “Gordost i predrasude”, a među istaknutim pesmama su bile “Milo, najmilije”, “Lumperaj” i dueti “Ti i ja” s Karolinom Gočevom i “La gitana” s Eminom Jahović. U 2007., zajedno su vodili kviz “Ćao, Darvine”, gde su se učesnici takmičili u disciplinama koje zahtevaju veštine i hrabrost. 2011. godine, izdan je CD “Seti se našeg zaveta (A strana)” s dva dueta: “Litar vina” s Anom Bebić i “Uzmi ili ostavi” s Nadom Pavlović. Pesma “Eh, da mi je” postala je izuzetno popularna, s preko 8.509.404 pregleda na YouTube-u. Godine 2014., City Records je objavio njihov četvrti album “Seti se našeg zaveta (B strana)”. U martu 2016., grupa je okončala svoj rad nakon što je Marinko preminuo od raka pankreasa. U junu iste godine, Ognjen je predstavio dva spota za pesme “Bože” i “Za sve sam kriv”, koje je snimio s Marinkom. Takođe, pokrenuo je dobrotvornu akciju za Marinkovu ćerku Saru. Najtužniji trenutak dolazi na kraju spota “Za sve sam kriv”, kada Ognjen baca u more jedinu stvar koja mu je ostala od dragog prijatelja, njegovu gitaru. Godine 2008., Ognjen je započeo vođenje šoua zabavnog karaktera koji je naredne godine proglašen za najbolju emisiju. Emisija se emituje na TV Pinku, a pored Ognjena, u njoj se pojavljuje i njegov alter ego Oskar Savić. U septembru 2016., američki voditelj Endi Koen optužio ga je da je ukrao ceo koncept njegove emisije i nazvao ga idiotom. Međutim, ispostavilo se da je Koenova emisija startovala godinu dana posle Ami G Show-a.

 

 

Do sada je Ognjen ugostio najboljeg tenisera na svetu, Novaka Đokovića, Velimira Batu Živojinovića, Seku Sablić, Branislava Lečića, Zdravka Čolića, Svetlanu Cecu Ražnatović, Jelenu Karleušu, Seku Aleksić, Kristijana Golubovića, Staniju Dobrojević, Sandru Afriku, i mnoge druge estradne ličnosti. 2008. godine je učestvovao u takmičenju “Plesom do snova” i sa Draganom Krdo je stigao do finala, s namerom da joj pomogne da dobije krov nad glavom zbog tragedije koja ju je zadesila, kada je njen otac ubio majku i zapalio kuću u kojoj je živela. Od 2009. godine vodi rijaliti program “Farma”, a njegova koleginica Aleksandra Jeftanović je i njegova rođaka. Godine 2011., bio je voditelj rijalitija “Dvor”.

 

Preporučujemo