Sigurno se svi sjećate koliko su strane sapunice na televiziji bile popularne unazad dvije decenije. Serije iz Španije koje su bile melodramatične i vezane za ljubavne spletke su toliko bile gledane u svijetu, da je to trend koji nije izbjegao ni Balkan pa su mnogi gledali kojekakve serije kojih se danas jedva i sjećamo.

Međutim, ono što je kasnije na Balkanu postao isto veliki hit je pojava takvih serija ali iz Turske. Neke serije su bile čista sapunica, dok su druge imale pomalo i historijski aspekt da zaintrigira publiku. Bilo kako bilo, turske sapunice su bile neizbježne i sigurno ih mnogi građani balkanskih država i danas gledaju.

Iako su ljudi kasnije prešli na indijske sapunice, zvijezde turskih sapunica od Sulejmana Veličanstvenog do Ezela i dalje žive u sjećanjima mnogih i danas vam pokazujemo kako legendarna glumica ovog perioda danas izgleda.

Naime, radi se o glumici po imenu Berguzar Korel, a ako vam ovo ne zvuči nimalo poznato, dovoljno je da kažemo da se radi o glumici koja je tumačila ulogu Šeherzade u kultnoj turskoj seriji 1001 noć. Tu se pokazala kao izuzetna ljepotica i talentovana glumica, a mnogi znaju da je sa Halitom koji je glumio u toj seriji ušla u brak ostavivši prethodnog partnera.

Sada Halit i Berguzar imaju troje dece i žive i dalje sretno, a na priloženim slikama vidite kako ona danas izgleda – nekada zanosna brineta duge i lijepe kose je danas lijepa plavuša kratke kose i nepromjenjivog osmijeha i vedrine koji će je sigurno uvijek obilježavati i činiti unikatnom.

Preporučujemo