Kad su sin i snaha gospođe Stanke objavili zaruke, ona i suprug bili su odlučni u namjeri da svojoj novoj obitelji osiguraju najbolji mogući početak. U tu su svrhu prodali vlastiti stan i kupili novi na kredit. Priču je za Moje vrijeme ispričala gospođa Stanka, navodeći da su njezini prijatelji i obitelj bili zadivljeni njihovom požrtvovnošću. Prije vjenčanja, snaha gospođe Stanke živjela je sa sestrom i šogorom u podstanarskoj sobi. “Bila je nestrpljiva da se skrasi, pogotovo kad je vidjela trosoban, potpuno namješten stan koji smo kupili. Tada je radila u trgovini za 2500 kuna (332 eura), no moj joj je sin kasnije pomogao pronaći bolji posao.” Par je na kraju dobio dijete, a gospođa Stanka i njezin suprug bili su ponosni što su pružili stabilne temelje svojoj rastućoj obitelji.

Po dolasku naši rođaci ostali su zatečeni neredom i ruševinama u našem domu. Kao nekome tko cijeni čistoću i red, ovo je bio priličan udarac mojoj reputaciji. Unatoč savjetima moga sina, moja je snaha odbila počistiti svoje hrpe rublja koje je bilo razbacano po svakom kutu. Zbog toga je pustila nekoliko suza, jer je znala koliko cijenim urednost. Ali ovo je bio samo početak naših problema. Zatim je zahtijevala da moj suprug i sin izbace sve iz stana i okreče ga u sivo. Dok se moj sin trudio nositi se s njezinim zahtjevima, postajala je sve uzrujanija i počela je vikati i vrištati. U međuvremenu, moj suprug i ja smo se brinuli o našem unuku i morala sam napustiti svoj posao jer sam mogla pratiti samo e-poštu dok sam se brinula o svom djetetu.

Zbog toga je moja tvrtka počela posrtati zbog moje odsutnosti. Stanka je izrazio frustraciju zbog toga što ga je njegova šogorica ocijenila kao propalog poduzetnika, opisavši je kao “potpuno poludjelu”. Ispričao je zabrinjavajući događaj u kojem je njegovom sinu rekla za navodno skriveni predmet u stropu i optužila ga da je oštetio njezin brak. Kao odgovor, sin je doveo svećenika u stan i počeo tražiti predmet čekićem i čavlom. Svećenik je intervenirao i savjetovao sinu da potraži psihijatrijsku pomoć za svoju tetu. Prema riječima Stankine supruge, kasnije su otkrili da je šogorica slala novac ženi u Beograd koja je tvrdila da skida psovke. Kad je to otkrio njihov sin i pomogao joj da dobije posao vrijedan 10.000 kuna (1327 eura), razbjesnio se.

Stanka je otkrila da on i supruga žive u ovakvoj situaciji sve dok njihov sin ne podnese zahtjev za razvod. Gospođa Stanka ispričala je nedavni susret u kojem je pokušala biti dobra prema nekome, ali se ta osoba okrenula protiv nje. Unatoč trudu gospođe Stanke, osoba ju je počela vrijeđati dok im je pokušavala pomoći. Na kraju je gospođa Stanka morala blokirati osobu. Da stvar bude gora, osoba je prijetila da će uključiti policiju ako gospođa Stanka kontaktira vlastitog unuka. Gospođa Stanka izrazila je želju da joj unuk dođe u Njemačku, te je zatražila mišljenje o tome.

Preporučujemo