Jedna od najpoznatijih pjevačica narodne muzike je već preko pet decenija Snežana Đurišić koju dobro poznaju starije generacije a oni mlađi su je imali priliku upoznati kao člana žirija u popularniom muzičkom takmičenju Zvezde Granda.

Tijekom pet desetljeća Snežana Đurišić zadržala je dosljedan stil na estradnoj sceni, ne pokazujući značajnije promjene.

Njegovanje određene kvalitete bilo je u središtu njezinih napora, obuhvaćajući i odabir pjesama i interpretaciju. Kao rezultat toga, ne čudi što su njezini hitovi i dalje aktualni i nastavljaju biti omiljeni među sudionicima raznih natjecanja.Osim svog glazbenog talenta, Snežana Đurišić dosljedno nastoji održati snažan imidž.

Tijekom godina, pjevačica plave kose dosljedno se kitila sofisticiranom i gracioznom odjećom, često se odlučujući za duge haljine i komplete s visokim dekolteom. Ovaj istančani smisao za modu bio je konstanta kroz njezin život, čak i dok se približava prekretnici svog 65. rođendana.

Kada su u pitanju slavne osobe njezine veličine, stilisti obično biraju garderobu za snimanje, dajući uvid u njihove osobne preferencije na temelju onoga što nose na setu. Ipak, u slučaju Snežane Đurišić, njezin profesionalni i osobni stil besprijekorno su usklađeni.

 

 

U neočekivanoj plavo-zelenoj nijansi, pjevačica je u Zvezde Granda stigla u naizgled jednostavnom kostimu.

Neki smatraju da je Snežanin outfit odraz njenog proljetnog raspoloženja, dok drugi tvrde da najviše dolazi do izražaja boja njenog odijela, crte lica, a posebno oči.

Kako bi ublažila živopisnu nijansu svog odijela, Snežana se odlučila za bež čizme i torbu, dok je izbor modnih dodataka ograničila na sat i sunčane naočale.

Rođena 1959. u Gornjem Milanovcu, Snežana Đurišić, poznata folk pjevačica, svoje je formativne godine provela u Kraljevu prije nego što se zajedno s obitelji preselila u Beograd. Nakon što je završila srednju glazbenu školu u glavnom gradu, nedugo nakon punoljetnosti stupila je u brak sa Slobodanom Gvozdenovićem, vrsnim harmonikašem.

 

Zanimljivo je da Snežana nije imala dobar utisak o Slobodanu kada su se prvi put sreli ispred studija, a on joj je čak i zviždao na ulici. Ipak, sudbina se umiješala i putevi su im se ponovno ukrstili, što je dovelo do njihovog nerazdvojanja. Njihova zajednica trajala je nevjerojatnih 36 godina, tijekom kojih su jedno uz drugo prolazili kroz razne životne prekretnice.

  • Kao maloljetnik, morao sam čekati da navršim 18 godina prije nego što smo mogli izlaziti. Naša veza je počela 23. veljače, kada je ujedno bio i Slobin rođendan. Proslavila sam 18. rođendan 6. lipnja i samo pet dana kasnije, 11., donijela sam odluku da pobjegnem s njim. Dok su moji roditelji bili razočarani u mene, nisam mogao a da se i ja nisam razočarao u njih. Međutim, brzo smo prevladali te osjećaje i odlučili se vjenčati u prosincu 1977. godine.

Važno je napomenuti da naš brak nije značio da stalno radimo zajedno. Sloba je imao mnogo drugih kolega, a meni je potpuno vjerovao, nikada nije pokazivao znake ljubomore. Imao je vjere u našu vezu i razumio je da ako žena želi otići, ona će to učiniti bez obzira na ograničenja.

Osim toga, uvijek sam bio netko tko se ne voli osjećati vezanim. Naravno, kao i svaki par, suočili smo se s velikim brojem izazova. Nakon 11 godina braka doživjeli smo krizu i nesporazume, no uspjeli smo ih prebroditi otvorenom i iskrenom komunikacijom. Nije se radilo o nevjeri, već o snazi ​​ljubavi koja pobjeđuje sve prepreke.

Ljubav je jedina sila koja istinski može održati obiteljsku vezu. Materijalna imovina, čak i milijunska vrijednost, blijeda je u usporedbi s njom, pogotovo u svijetu zabave, posebice u današnjem društvu – otkrila je pjevačica svojedobno u intervjuu za Espresso.

Nakon vjenčanja, Snežana i Slobodan dočekali su dvoje djece, Maju i Marka. U početku su živjeli kod Slobodanovih roditelja, ali su se na kraju odlučili da kupe kuću na Dedinju. Izgradnja doma pokazala se kao zastrašujući zadatak, ali su zajedničkim naporima uspješno uspostavili skladan obiteljski život. Nažalost, njihova ljubavna priča naglo je prekinuta Slobodanovom preranom smrću 2013. godine. Ovaj tragični događaj zbio se dok je nastupao u Beču.

Preporučujemo