Jelena Karluša sebe voli da naziva balkanskom divom i porepoznatljiva je po svom modnom stilu i neki je nazivaju i modnom ikonom. Ona je nedavno objavila dva albuma nakon velike pauze ii napravila je pravi dar mar. Njeguje moderni stil muzike ali su joj drage i kafanske pjesme.

Poznato je da Jelena Karleuša nikada nije suzdržana, pogotovo kada je u pitanju pjevanje na svadbama. Ova činjenica je ponovno potvrđena prije samo nekoliko mjeseci.

  • JK je u emisiji Zajedničko putovanje sa Milovanom izjavila da nikada nije nastupala na svadbama, proslavama, rođendanima, kafanama. Njezino razmišljanje nije zbog nedostatka pozivnica, već njezinog uvjerenja da zvijezde u usponu ne bi trebale dopustiti drugima da stavljaju novac na njihova tijela, jer to potkopava njihovo dostojanstvo i profesionalizam, osobito kao žene.

To što mi se daje novac izvor je poniženja za mene; u svom životu nikada nisam primio novac direktno u ruke, čak ni kad sam primao honorare. Taj se osjećaj pojačava kada svjedočim pjevačima željnim slave kako nastupaju na vjenčanjima, samo da bih ih, samo dva dana kasnije, vidio kako prihvaćaju novčanice koje im se lijepe na tijelo i guraju u ruke. Takvi postupci su u mojim očima duboko degradirajući, zaključila je.

 

Suprotno uvriježenom mišljenju, postoji snimka koja je u suprotnosti s tom idejom. Godine 1995. Jelena Karleuša doista je pokazala svoj vokalni talent na svadbi romskog podrijetla. Osim toga, svojim nastupom događaj je uveličala i njezina kolegica Snežana Babić Sneki.

Kao gošća na svadbi, Jelena je neočekivano pozvana da pokaže svoj pjevački talent. Kako se navodi na snimku, izvela je popularnu pjesmu Sinana Sakića “Sudbina me na put šalje”. Mnoštvo ju je čak u jednom trenutku radosno podiglo na stolicu.

Odoljeti privlačnosti mikrofona postaje izazov kada je atmosfera nabijena i vaš glas ispunjava zrak pjesmom.

Biografija:

Rođena 17. kolovoza 1978., Jelena Karleuša Tošić poznata je srpska pjevačica poznata po svojim odvažnim umjetničkim pothvatima i stalnim promjenama imidža, koji su joj priskrbili golemo priznanje i utjecaj. Uz to, Karleuša je postala istaknuta figura u medijima zbog svojih otvorenih stavova i povremenih spornih trenutaka.

  • Njemački časopis Fokus naziva je “Madonom Balkana”, a časopis V uspoređuje s Lady Gagom, Karleuša je najpopularnija Srpkinja na platformama društvenih medija, s nevjerojatnih dva milijuna pratitelja na Instagramu.

Jelena Karleuša, rođena 17. kolovoza 1978. godine, porijeklom je iz Beograda, SFR Jugoslavija, a svoje formativne godine provela je u novobeogradskom naselju Fontana. Njezina majka Divna Karleuša obnašala je uglednu dužnost voditeljice Radio Beograda, dok je njezin otac Dragan , danas u mirovini, služio kao kapetan u srpskom ministarstvu Unutarnje afere.

Naime, predvodio je istragu poznatog masakra na Kosovu 1999. godine i aktivno sudjelovao u akciji Sablja 2003. godine. Karleuša je uspješno završila školovanje u Zemunskoj gimnaziji, gdje je pohađala i glazbenu školu te sudjelovala kao članica zbora.

Iskazujući svoju ambiciju da nastavi pjevačku karijeru sa nepunih šesnaest godina, Karleuša se suočila s financijskim preprekama koje su spriječile realizaciju njenog debi albuma. Izazovna gospodarska klima, zajedno s inflacijom, predstavljala je značajne izazove za njezinu majku u podršci Jeleninim glazbenim težnjama.

 

  • No, uz pomoć pjevačice Dragane Mirković, Karleuša je trijumfirala i objavila svoju prvu ploču, Ogledalce pod diskos, 1995. godine. Ovaj prvijenac označio je prekretnicu u njezinoj karijeri jer je postigla izuzetan komercijalni uspjeh, prodavši više od 100.000 primjeraka ploče u Jugoslaviji. . Nadovezujući se na ovaj trijumf, izdala je dodatnih pet turbo-folk albuma. Kako je karijera napredovala, Karleuša se svjesno trudila održati imidž isključivo pop glazbene umjetnice.

U pokušaju da Srbiji i Crnoj Gori osigura mjesto na Eurosongu, Karleuša je u veljači 2004. godine sudjelovala na glazbenom festivalu Beovizija izvodeći pjesmu “Moli me”. Nažalost, njen trud je bio uzaludan jer se nije kvalificirala. Međutim, nije dopustila da je spriječi ovaj neuspjeh. Ubrzo nakon toga, Karleuša je sklopila ugovor s diskografskom kućom Citi Records i u veljači sljedeće godine predstavila svoj album “Magija”.

Preporučujemo