Pjevač Nikola Rokvić je svoj talenat i muzikalnost naslijedio od svog oca pokojnog Marinka za kojeg je bio jako vezan. Njegova smrt je pogodila cjelu njegovu porodicu a Nikolu posebno i došlo je do promjena u njegovom životu koje nisu bile pozitivne.

Nikola Rokvić, pjevač poznat po zadivljujućem glasu, uspješno je skinuo 17 kilograma, a mnogi su ostali u nevjerici kada pogledaju njegove nedavne fotografije.Proživljavajući burnu životnu etapu, Nikola Rokvić doživio je duboku transformaciju koja se značajno odrazila na njegov fizički izgled.

  • Suočen s mukotrpnom borbom roditelja koji se bore s rakom, a potom i srcedrapateljnim gubitkom oca Marinka Rokvića, cijenjene ličnosti narodne glazbe, Nikola se našao emocionalno i fizički opterećen. Kad je bio najteži, imao je 110 kilograma, osjećajući se neprestano umorno i bez vitalnosti. Međutim, od rujna 2022. nadalje počela se odvijati nevjerojatna metamorfoza. Trenutno pjevač zrači novim sjajem, nadmašujući sve dosadašnje verzije sebe.

Krajem listopada 2021. krenuo je s režimom treninga Kickboxa, posvećujući četiri treninga tjedno ovom intenzivnom vježbanju. Kako bi nadopunio svoj trening, uključio je i trčanje, iako ga unatrag ne bi preporučio zbog pretjerane kardio vježbe i visokog intenziteta, koji mogu spriječiti rast mišića. Iako je u njegovoj prehrani bilo dosta pogrešaka, svjesno se trudio započeti s pozitivnim promjenama.

 

Tijekom ovog putovanja dopuštao si je povremene pauze za odmor i nastupe, potpuno se posvetivši tek 1. rujna 2022., kada je zatražio pomoć trenera. Pod njihovim je vodstvom počeo slijediti program prehrane i uključiti trening snage u svoju rutinu. Vrijedi spomenuti da je u to vrijeme na svijet dočekao i svoje treće dijete.Transformativna priroda tih promjena za njega je donijela izvanredne rezultate.

Modificirajući svoju prehranu kako bi smanjio unos ugljikohidrata i povećao unos proteina i masti, krenuo je na posvećeno šestomjesečno putovanje s minimalnim prekidima od otprilike tjedan dana svaki. Ishod je bio doista izvanredan.

Zapanjujuće je kako se metabolizam može voditi i pokrenuti na pravilan način. Trenutačno slijedi rutinu posta osiguravajući dobro zaokruženu kombinaciju bjelančevina, ugljikohidrata i masti dobivenih iz biljnih izvora. Kao rezultat toga, uspješno je skinuo 20 centimetara opsega struka, a njegova težina sada iznosi 93 kilograma. Ova transformacija ga je učinila pomlađenim, kao potpuno nova osoba – zaključio je Nikola.

Upitujući se o procesu pripreme pojedinca za značajan fizički i psihički izazov, konzultirali smo se s Nemanjom Jovićevićem, kondicijskim trenerom.

 

Za adekvatnu pripremu za maraton ključno je slijediti ciljani režim treninga, sličan onom kod profesionalnih trkača na duge staze. Pojedinci koji posjeduju visoku razinu tjelesne spremnosti obično su sposobni prijeći udaljenost od 30 kilometara dnevno.

  • Kako bi poboljšali svoju kardiovaskularnu izdržljivost, neophodno je da se bave dugim šetnjama i uvrste trčanje u svoju rutinu. Osim toga, ključno je fokusiranje na trening snage, posebno za donji dio tijela. Štoviše, topografija trase je još jedan značajan faktor koji treba uzeti u obzir, kako je rekao Jovićević u intervjuu za “Stil”.

Prema njegovim riječima, odabir hrane i pravilna hidratacija za tijelo ima veliki značaj.Osiguravanje odgovarajuće količine hranjive hrane ključno je za održavanje razine energije tijekom dana, bez obzira na to posti li pojedinac ili ne. Preporuča se održavanje uravnotežene prehrane koja se sastoji od 50% ugljikohidrata, 30% masti, a ostatak u obliku bjelančevina.

 

Preporučljivo je stalno nositi energetske pločice i koštuničavo voće. Međutim, najveći rizik kojeg morate biti svjesni je dehidracija. Kako bismo to spriječili, neophodno je nadoknaditi organizam vodom, vitaminima, mineralima i elektrolitima, naglašava kondicijski i fitness trener.

S druge strane, aludirao je na izazove s kojima bi se Nikola mogao susresti.Prema Nemanjinim riječima, ako teren nije lako pristupačan, postoji veća vjerojatnost zadobivanja ozljeda i upale kao posljedica dugotrajnog svakodnevnog hodanja i naprezanja. Nakon prijeđene udaljenosti od 200 kilometara moguća je upala leđa i zglobova te razvoj žuljeva. Dodatno, prisutnost visokih temperatura predstavlja izazov za planinarenje.

U svrhu širenja pomoći najugroženijoj djeci, Nikola i njegova supruga Bojana osnovali su zakladu “Obitelj”. Ovaj par, poznat po svojoj skladnoj vezi, smatra da treba čuvati svetost obitelji, a svojim filantropskim djelovanjem nastoji promicati tradicionalne vrijednosti.

Preporučujemo