Sastojci

Ovaj konkretni slatkiš je porcija čokolade koja teži otprilike 300 grama. Nastala je korištenjem mlijeka kao jednog od glavnih sastojaka.
U potpunosti ručno izrađen, ovaj domaći maslac od kikirikija težak je ukupno 600 grama.
Otprilike 300 grama marshmallow kreme je količina u pitanju.
Količina šećera u prahu u ovom konkretnom slučaju iznosi točno 300 grama.

Količina karamele o kojoj se govori je točna težina 250 grama.
Dostupna količina kikirikija je 250g.
Točno 200 grama maslaca točna je mjera potrebna za ovaj recept.

Priprema

Nakon što ste otopili 150 grama čokolade, 150 grama maslaca od kikirikija i 100 grama maslaca, premjestite smjesu u obložen kalup veličine 20×30 cm.
Ostavite smjesu da dosegne sobnu temperaturu prije upotrebe.
Najprije kremu od marshmallowa sjediniti s 300 g maslaca od kikirikija i šećerom. Nakon što se smjesa dobro sjedini, treba je pažljivo rasporediti po čokoladi. Nakon što je smjesa ravnomjerno raspoređena, pospite kikiriki po vrhu i rukama ga nježno utisnite u površinu. Na kraju ostavite smjesu da se ohladi prije posluživanja.
Nakon što je kikiriki postavljen u jednom sloju, sljedeći korak je izlijevanje karamele na vrh prije ponovnog stavljanja u hladnjak. Karamela se može napraviti na dva načina, po osobnom receptu ili tako da se 250 g karamel bombona otopi s 3 žlice slatkog vrhnja.
Za finaliziranje recepta potrebno je dodatno kuhati na pari 150 grama čokolade, 150 grama maslaca od kikirikija i 100 grama maslaca. Nakon što se smjesa otopi, može se pažljivo preliti preko karamele.
Za postizanje najboljeg rezultata preporuča se staviti predmet u hladnjak i ostaviti ga tamo preko noći.
Ako ustanovite da je gornji sloj čokolade u vašoj Snickers pločici čvršći od slojeva ispod, zbog čega se pločica mrvi, ne brinite. Za ovaj problem postoji jednostavno rješenje. Stavljanjem bombona u zamrzivač na nekoliko sati, čokolada će se stvrdnuti i lakše je rezati.

Preporučujemo