Najbolji tenier na svijetu Novak Đoković trenutno se nalazi u Indijan Velsu i večeras treba da odigra svoj  prvi meč. Jelena je 8. ožujka dočekala iznenađenje od Novaka Đokovića, a video nevjerojatne vještine najboljeg svjetskog tenisača brzo se proširio internetom. U jedinstvenoj gesti obilježavanja Međunarodnog dana žena, Novak Đoković odlučio je svoju suprugu razveseliti na osebujan način. U prekrasnom trenutku zabilježenom kamerom, Nole se našao na terenu i iznenadio sve slatkim poljupcem, pri čemu je u opisu videa obavezno označio svoju suprugu. Možemo samo zamisliti koliko ju je ova gesta razveselila.

Dugotrajna ljubavna priča Novaka i Jelene Đoković vuče korijene iz 2005. godine kada su kao mladi tinejdžeri pohađali istu sportsku gimnaziju. No, zbog Novakove teniske karijere on je morao napustiti gimnaziju, dok je Jelena odlučila nastaviti školovanje i upisala renomirani talijanski fakultet. Godine 2011. postigla je značajnu prekretnicu stekavši doktorat na Međunarodnom sveučilištu u Monaku. Prije osamnaest godina, kada su im se putevi prvi put susreli i zajedno krenuli na romantično putovanje, mnogi su vjerovali da je njihova veza trenutna i potaknuta ljubavlju. Međutim, kako se njihov odnos razvijao, tako se razvijala i početna prepreka na koju su naišli: njihova fizička razdvojenost. Stvari kojima smo svjedočili kao da su ispale iz znanstveno-fantastičnog romana. I ja, kao studentica koja se borila za studiranje u inozemstvu, i on, tenisač koji nema sredstava za financiranje ekstravagantnog putovanja, bili smo zapanjeni onim što smo doživjeli. Jelena je to ranije spomenula. Njihov trenutni boravak je u Monaku, gdje uživaju u radostima podizanja svoje djece, Tare i Stefana, u udobnosti obiteljskog gnijezda.

 

Novak Đoković, slavljen kao najveći srpski tenisač u povijesti i jedan od najboljih na svijetu svih vremena, od milja je poznat po nadimcima Nole i Joker. Rođen 22. svibnja 1987. u Beogradu, najstarije je dijete Dijane i Srđana, s dva mlađa brata tenisera, Marka i Đorđa. Đoković je u sretnom braku sa svojom dugogodišnjom djevojkom Jelenom (rođ. Ristić), a zajedno imaju sina Stefana i kćerku Taru. Njihovoj obitelji pridružila su se i dva voljena kućna ljubimca: bijeli maltezer po imenu Pjero, koji čak ima i vlastiti Twitter račun, i smeđa pudla. Đokovićev teniski put započeo je s četiri godine tijekom obiteljskog odmora u teniskom kampu na Kopaoniku, gdje su njegovi roditelji imali pizzeriju. Tamo je prvi put uzeo reket u ruke i otkrio svoju strast prema sportu. Putem ga je vodila njegova trenerica Jelena Genčić koja je pronicljivo prepoznala njegov izniman talent. U dobi od sedam godina, Đoković je pronašao inspiraciju u teniskoj legendi Peteu Samprasu, koji je odigrao ključnu ulogu u oblikovanju njegovih težnji i snova. Kad smo ga vidjeli kako u rukama drži prestižni Wimbledonski kup, rasplamsala se njegova odlučnost da osvoji prvo mjesto u svijetu tenisa. S nepunih dvanaest godina upisao je minhensku tenisku akademiju pod vodstvom Nikole Pilića, istaknutog jugoslavenskog reprezentativca.

Unatoč stalnim izazovima i kritikama, Novak je odlučan dokazati da zaslužuje biti priznat kao najbolji. U intervjuu s novinarom CNN-a Andresom Kuperom, Novaka su pitali o njegovoj motivaciji i što ga je nagnalo da uspije. Odgovorio je izjavom koja savršeno sažima njegov životni put: “Kroz povijest, i pojedinci i zajednice suočavali su se s raznim teškoćama. Unatoč tome što smo maleni, uvijek smo pokazivali otpornost i prkos. Kada je moja zemlja bila nepravedno na meti i uništena od strane NATO-a godine 1999, bio sam samo dijete. Tada sam sebi dao obećanje da ću osvojiti svijet na svoj način. Danas stojim ovdje kao živi dokaz da uništenje nije slomilo ni mene ni moj narod. Imamo nismo klonuli duhom; nastavljamo pronalaziti radost usred izazova. Ovo je, samo po sebi, trijumf.

Preporučujemo