U Srbiji će tokom dana biti pretežno toplo i sunčano vreme. Ipak, u jutarnjim satima po kotlinama i visoravnima na jugu i jugozapadu zemlje može biti kratkotrajne magle. Kako je saopšteno iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, puhat će umjeren do slab vjetar južnog smjera. Najniža dnevna temperatura zraka bit će od 7 do 12, a najviša dnevna od 23 do 26 stupnjeva. U Beogradu se očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme. Vjetar, koji puše južnog smjera, očekuje se slab i umjeren.

U Srbiji se najniža temperatura kreće od 10 do 12 stupnjeva Celzijevih, a najviša dnevna oko 26 stupnjeva Celzijevih. Vremenska prognoza za idući tjedan predviđa da će se u zemlji zadržati toplo vrijeme, uz zadržavanje iznadprosječnih dnevnih temperatura. Prognoza predviđa pretežno sunčano nebo u ponedjeljak i utorak, koje će potrajati veći dio oba dana. No, u utorak poslijepodne i navečer u krajevima na sjeveru i zapadu očekuje se prolazno naoblačenje uz moguću kišu i lokalne pljuskove. Prelaskom na sredinu zemlje, isti uvjeti očekuju se i u noći prema srijedi. U srijedu bi iste uvjete trebali očekivati ​​i u drugim dijelovima zemlje.

Prognoza predviđa da će nebo biti djelomično oblačno. Sve do subote očekuje se suho vrijeme uz povremeno sunčano vrijeme. Ipak, tijekom vikenda mjestimice može biti kiše i mjestimičnih pljuskova. Do kraja utorka očekuje se pogoršanje vremena s kišom i pljuskovima koji će najprije zahvatiti južne, jugozapadne i zapadne krajeve. Pogoršanje će se potom do ponoći proširiti na ostatak regije i nastaviti tijekom srijede. Na krajnjem jugoistoku Srbije i sjeverozapadu Hrvatske vrlo malo oborina. Vjetar južnog smjera nakratko će prijeći na umjeren zapadni i sjeverozapadni. Prognoza predviđa da će u srijedu i četvrtak biti nešto svježije s temperaturama od +14 do +22 Celzijeva stupnja. Prema sadašnjem sinoptičkom planu, u budućnosti postoji mogućnost daljnjeg zahlađenja. Oko Skandinavije i središnje Europe nakon 7. studenoga mogla bi se formirati anticiklona koja bi svojom istočnom stranom prema nama prenijela znatno hladniji zrak sa sjeveroistoka Europe, navodi meteorolog.

Stupanj potencijalnog dosega hladnog zraka ovisi o položaju i orijentacijskoj osi anticiklone. Za sada se navodi da su temperature, popraćene mjestimičnom oborinom, od 8. studenog na razini ili malo ispod norme. Tijekom nadolazećeg tjedna temperature će znatno porasti iznad uobičajenog prosjeka, a kiša i pljuskovi česti su. Kao rezultat toga, dinarsko gorje će dobiti između 150 mm do 300 mm oborine, akumulirajući se još jednom. Nasuprot tome, regije koje se nalaze na krajnjem sjeverozapadu i jugoistoku iskusit će manje padalina, s količinama koje često ne prelaze 10 mm.

Preporučujemo