Nakon smrti člana porodice koji je napustio (ne)podeljenu imovinu, odnosi među rođacima u većini slučajeva postaju zategnuti – to se desilo srpskoj porodici koja je nasledila polovinu kuće, ali nije dobila Mir.

Na Redditu, anonimni Srbin je postavio svoje novo pitanje o zajedničkoj imovini, otkrivajući da je njegova porodica imala nesporazum sa njegovom tetkom nakon smrti njegove bake. Kako je objasnio, nije bilo spora oko podjele kuće jer je svako dobio svoj zakonski dio, ali je njegova tetka odlučila da se nakon toga dogovori.

Moja baka (majka mog pokojnog oca) je živjela u istoj kući kao ja i moja porodica i nakon smrti, zbog ostavinske rasprave, 50% kuće je podijeljeno sa mojom tetkom, a ostalo, tako da je naš odnos postao zategnut. U komunikaciji sa njenim advokatom, izrazio sam želju da joj otkupim polovinu i dam joj 3-6 mjeseci da završi papirologiju oko kuće i placa. Sam sam platio kompletnu renovaciju i ona je trenutno u toku, ali jednog dana sam na vratima našao komad papira na kojem je moja tetka napisala da će joj od sledećeg meseca dati 50% stanarine”, rekao je tada dodao:

“To je problem” “Ne bi mi bio problem da je kuća podijeljena na dva dijela, ali nije. Već ima prizemlje i prizemlje u kojima mi živimo. Ne bih se bunio da ona tu ostane ili živi.” Na kraju krajeva, i to po zakonu pripada njoj, ali imam problema da delim prostor sa ljudima koje ne poznajem“, priznao je. On je i druge u postu pitao da li ima zakonsko pravo da spriječi useljenje nepoznatih lica u zgradu koja nije precizno podijeljena sudovima, niti se može podijeliti na dvije stambene jedinice. Međutim, nije dobio konkretan odgovor kako da zaustavi tetkina razmišljanja.Ono što jeste dobio, bila je podrška i savet da useljenje nepoznatih ljudi nikako ne dozvoli.

 

Preporučujemo