U nedelju je cijeli svijet obišla vijest o preranoj smrti poznatog glumca koji je ostavio neizbrisiv trag svojom ulogom u seriji Prijatelji. Nakon provedene toksikološke analize, početni nalazi su pokazali da je Matthew Perry, koji je preminuo u 54. godini života 28. listopada u Los Angelesu, bio negativan na određene tvari. Poznati izvođač viđen je u hotelu na Beverly Hillsu samo dan prije nego što se dogodila tragedija. Izvješća pokazuju da je tijekom tog vremena izgledao dobro raspoložen. Međutim, sutradan je pronađen mrtav u svom osobnom jacuzziju. Kako više informacija postaje dostupno, tako se polako nazire jasnije i detaljnije razumijevanje tragičnih događaja.

Nakon provedenih preliminarnih testova, potvrđeno je da smrt Matthewa Perryja nije uzrokovana smrtonosnom dozom fentanila ili metamfetamina. Medicinska analiza pokazala je da u glumčevu krvotoku nedostaju i met i fentanil, moćni opioid. Dodatne procjene provode se u sklopu toksikološkog pregleda kako bi se utvrdila prisutnost ilegalnih droga u njegovoj krvi ili prekomjerne količine lijekova na recept.

Prema izvješću TMZ-a, osobe bliske glumcu tvrde da je bio trijezan i dobrog raspoloženja. U skladu s ovom tvrdnjom, preliminarni pregled ne otkriva znakove predoziranja metamfetaminom ili fentanilom, koji je trenutačno glavni uzrok smrti u američkoj opioidnoj krizi. U početku se predviđalo da će za objavu nalaza biti potrebno najmanje šest tjedana. Međutim, trenutna je procjena da bi moglo proći od četiri do šest mjeseci prije nego što se službeni razlog glumčeve smrti objavi.

Tog dana pretražena je rezidencija Matthewa Perryja, a svi pronađeni lijekovi bili su zakonski propisani glumcu za nekoliko stanja, uključujući depresiju i anksioznost, te su bili u odgovarajućim spremnicima. Osim toga, ako toksikološki pregledi otkriju bilo kakve anomalije, Odjel za umorstva i pljačke policije Los Angelesa, koji je odgovoran za slučaj, nastavit će daljnju istragu. Na temelju sadašnjih dokaza, čini se da je Metju Peri preminuo od utapanja u jacuzziju kao posljedica srčanog zastoja. Međutim, tek treba utvrditi hoće li ovaj zaključak u konačnici biti potvrđen nakon daljnje istrage.

Preporučujemo